ep archivo   junta general de accionistas de duro felguera
EUROPA PRESS - Archivo

Duro Felguera va guanyar 22,6 milions d'euros el 2021 davant de les pèrdues de 171 milions del 2020. La companyia ha explicat que l'any passat va ser "molt rellevant", ja que el Consell de Ministres va acordar l'autorització del Fons de Suport a la Solvència d'Empreses Estratègiques per import de 120 milions d'euros, operació que, juntament amb l'acord de refinançament subscrit el 29 de novembre i el suport financer del Principat d'Astúries, “han permès a la companyia l'enfortiment de la posició financera i el reequilibri patrimonial als efectes mercantils".

  • 0,51€
  • -0,97%

Així mateix, s'ha establert una línia d'avals revolving per un import de 80 milions d'euros amb una cobertura CESCE del 70%. Com a conseqüència, Duro Felguera ha registrat un resultat financer extraordinari positiu de 37 milions d'euros nets, permetent assolir aquesta xifra de benefici net de més de 22 milions.

Les vendes de l'empresa van quedar en 84,4 milions enfront dels 133 milions del 2020 i l'EBITDA es va situar en -9,1 milions d'euros, enfront dels -138,9 de fa dos anys. Duro Felguera ha explicat que la seva activitat el 2021 s'ha vist alentida pels efectes de la crisi sanitària i una "desigual recuperació" als diferents països, així com per la data -final d'any- del tancament de l'operació de reestructuració. El 2021 s'ha executat un pla de reducció de costos i despeses generals que continua el 2022.

Duro Felguera ha manifestat, així mateix, que té "bones expectatives en un futur ja immediat". En nova contractació destaca l'adjudicació d'un projecte als Països Baixos per 100 milions d'euros, cosa que permet complir les previsions de contractació per al 2021, amb un total de 175,1 milions d'euros, un 123% superior a la del 2020. En total, la cartera de contractes al tancament del període puja fins als 335,6 milions d'euros, un 92% dels quals correspon a projectes internacionals.

En relació amb l'execució de projectes en cartera, la companyia ha reactivat a través d'un acord amb el client el projecte d'energia de 1500 MW a Djelfa (Algèria) i actualment manté negociacions per reactivar el projecte d'Iernut (Romania, 430 MW), tots dos amb "fermes perspectives de finalització reeixida".

Duro Felguera també ha assenyalat que el procés de captació d'un inversor privat "està actiu". La seva incorporació permetrà, a més a més de reforçar la posició financera i/o patrimonial, accelerar la implementació del pla de viabilitat, ha indicat. Fins ara s'han rebut ofertes no vinculants de potencials inversors i es continuen rebent mostres d'interès pel grup, que estan sent valorades.

Noticias relacionadas

contador