deutsche post

Deutsche Post ha presentat els seus resultats aquest dimarts, i ha presentat un benefici net de 1.350 milions d'euros al primer trimestre, enfront dels 1.190 obtinguts al mateix període de l'any anterior. Així mateix, ha sorprès en elevar un 19,8% els ingressos fins als 22.590 milions entre gener i març, i ha confirmat els seus objectius per al 2022.

  • 34,01€
  • 0,03%

El grup alemany de transport i logística ha viscut un reeixit començament d'any malgrat els desafiaments globals. Assegura que continua la forta demanda de serveis de transport, fet que l'ha portat a segellar un bon trimestre.

I és que Deutsche Post també ha registrat un benefici operatiu excel·lent (EBIT) de 2.200 milions d'euros (enfront dels 1.900 milions d'euros del mateix període de l'any anterior), fet que demostra que ha pogut equilibrar amb èxit l'augment dels preus de l'energia i els costos de transport.

"Al primer trimestre es va produir l'esperada normalització del comerç electrònic. Tot i això, vam ser capaços de compensar aquesta evolució amb forts resultats en les nostres activitats logístiques globals", ha dit el president executiu Frank Appel. Així mateix, el CEO ha remarcat que "hem tingut un bon començament d'any i una vegada més hem demostrat les fortaleses de la nostra cartera en un entorn difícil".

Deutsche Post ha confirmat les previsions per al 2022, tot i que ha modificat la guidance d'EBIT previst passant dels 8.000 milions d'euros al rang entre 7.600-8.400 milions. També ha donat suport als seus objectius a mitjà termini.

Segons els experts de Bankinter, són uns resultats "molt forts" en línia amb els presentats per altres empreses del sector. Deutsche Post, diuen, s'ha "beneficiat principalment per les disrupcions a les cadenes de subministrament i el transport", de manera que les vendes han batut "àmpliament el que s'esperava".

Tot i això, apunten els analistes del banc, "el comerç electrònic i el servei postal alemany donen mostres d'esgotament en retrocedir per primera vegada", cosa que veuen com una situació "lògica", ja que "davant la millora de la situació sanitària per la Covid s'espera que el comerç electrònic alenteixi el seu creixement i que el segment B2B (Business-To-Business) es continuï recuperant”.

Finalment, destaquen que "l'ampliació del rang de la guidance per a aquest any és normal enfront de la incertesa que provoca els confinaments a la Xina per la Covid, principalment, i el desenvolupament del conflicte Rússia/Ucraïna, del que es veu menys afectat davant de la poca exposició directa a Rússia i les eines per traslladar l'augment de costos al client". En definitiva, diu Bankinter, "resultats molt bons que tindran impacte positiu", i per això mantenen la recomanació de comprar, encara que posen el preu objectiu en revisió (56,50 euros anterior).

contador