le logo d une succursale de la deutsche bank allemande a cologne

Deutsche Bank ha anunciat aquest dimecres una pèrdua neta atribuïble de 143 milions d'euros al segon trimestre, xifra que suposa trencar la seva ratxa de 15 trimestres seguits de guanys. Això es deu a la provisió per una demanda en curs sobre la seva divisió Postbank. Tot i així, aquestes pèrdues són inferiors als 145 milions negatius que havia anticipat el consens.

  • 14,67€
  • -1,87%

Deutsche Bank, que ja havia avançat aquest cop a causa de Postbank, ha confirmat avui que la provisió és de 1.300 milions d'euros. La demanda al·lega que Deutsche Bank va pagar menys del que calia en prendre el control de Postbank el 2010.

Deutsche Bank ha comunicat així mateix que els ingressos nets van augmentar un 2%, fins als 7.600 milions d'euros, al segon trimestre, mentre que els estalvis en eficiència van assolir els 1.500 milions d'euros.

Els ingressos de la divisió de banca d'inversió van créixer el 10% interanual, fins als 2.600 milions d'euros.

El benefici abans d'impostos, excloent-ne la provisió de Postbank, va ser de 1.700 milions d'euros, en comparació amb els 1.400 milions d'euros el segon trimestre del 2023.

La provisió per a pèrdues creditícies va ser de 476 milions d'euros, enfront dels 401 milions d'euros de l'any passat.

La ràtio de capital CET1 va pujar lleugerament a 13,5% des del 13,4% al primer semestre de l'any.

"Aquests resultats reflecteixen la fortalesa operativa de Deutsche Bank", ha declarat el CEO de l'entitat, Christian Sewing, en un comunicat.

"Al primer semestre de l'any, la nostra rendibilitat subjacent va ser la més alta des del 2011, fet que demostra l'èxit de la nostra execució estratègica".

A l'abril, el banc va reportar un augment del 10% en els guanys i va registrar el millor resultat trimestral per a aquesta mètrica des del 2013.

Noticias relacionadas

contador