le logo d une succursale de la deutsche bank allemande a cologne 20240518154738

Deutsche Bank ha anunciat aquest dimecres que el seu benefici net atribuïble va augmentar un 42% al tercer trimestre, fins als 1.461 milions d'euros des dels 1.031 milions del mateix període de fa un any. Durant els nou primers mesos, el banc va guanyar 2.593 milions, un 12% menys que els 2.951 milions del mateix període de l'any previ. El banc ha dit que ha sol·licitat recentment autorització al BCE per fer més recompres d'accions.

  • 16,18€
  • -0,85%

L'entitat ha explicat que el creixement dels guanys del trimestre es va veure impulsat per l'alliberament parcial d'aproximadament 440 milions d'euros de les provisions relacionades amb els litigis de Postbank, combinat amb l'impuls operatiu. El benefici abans d'impostos del banc va ser de 2.262 milions durant el trimestre (+31%), mentre que el RoTE (retorn sobre capital tangible) després d'impostos se situa al 10,2%, amb una relació cost/ingressos del 63%.

El benefici net ha quedat per sobre del que estava previst, ja que el consens esperava 1.047 milions d'euros. Els ingressos també van estar per sobre del que s'anticipava. Van ser de 7.501 milions durant el trimestre finalitzat el 30 de setembre (+5%) enfront de l'estimació de 7.338 milions.

La ràtio de capital CET1 va ser del 13,8%, enfront del 13,5% del segon trimestre.

Al segon trimestre, el banc alemany havia registrat unes pèrdues de 143 milions i va anunciar que no llançaria el segon programa de recompra d'accions aquest any. Alhora, va incloure una provisió per a la seva divisió de Postbank. Al voltant del 60% dels demandants del litigi, que es fonamenta en acusacions que Deutsche Bank va pagar menys del que era nececssari per la compra, ja van arribar a un acord amb el banc alemany a l'agost.

"En aquests tres mesos, hem aconseguit importants avenços a deixar enrere els assumptes de litigis heretats, alhora que hem generat un benefici rècord en el nostre negoci operatiu al tercer trimestre", ha declarat Christian Sewing, CEO de Deutsche Bank. "Això reflecteix la nostra sòlida franquícia, l'impuls positiu en tots els nostres negocis i la disciplina contínua en els costos. El nostre Global Hausbank està idealment posicionat per ajudar els clients a navegar les incerteses de l'entorn actual, i això reforça la nostra confiança que continuarem el nostre camí de creixement rendible i superarem els nostres objectius originals de distribució de capital als accionistes. Ara hem demanat autorització per a més recompres d'accions”.

Noticias relacionadas

contador