ep delta air lines reanuda el servicio diario a atlanta desde madrid y barcelona
DELTA AIR LINES

Delta Air Lines ha batut totes les expectatives amb els resultats del segon trimestre. L'aerolínia ha informat d'un benefici net rècord de 1.827 milions de dòlars enfront dels 735 milions de dòlars del mateix període del 2022. La xifra suposa la més alta des del quart trimestre del 2013.

Això es tradueix en un benefici per acció (BPA) de 2,68 dòlars per títol, una dada molt superior als 1,44 dòlars per acció registrats entre l'abril i el juny de l'exercici anterior, i per sobre dels 2,40 dòlars per títol estimats pel mercat.

Després de la publicació d'aquest informe de guanys, Delta Air Lines puja més d'un 3% al 'premarket' de Wall Street.

La recuperació dels viatges ha impulsat l'aerolínia i l'han portat a obtenir uns ingressos totals de 14.613 milions de dòlars, un increment del 19% enfront del mateix lapse de temps de l'any previ.

"Aquests resultats reflecteixen la solidesa de l'entorn de demanda, l'ardu treball de la nostra gent i l'impuls de la marca Delta", ha assenyalat Glen Hauenstein, president de Delta.

Els viatges internacionals i la demanda de seients premium com a primera classe han contribuït als bons resultats de la companyia al segon trimestre del 2023.

Així mateix, la caiguda del 22% en els costos de combustible de Delta també ha tingut un impacte positiu als comptes de l'entitat.

El deute net ajustat de l'aerolínia s'ha situat durant aquest període en 19.800 milions de dòlars, una reducció de 2.500 milions de dòlars des de finals del 2022.

"Gràcies a l'increïble treball de tot el nostre equip, Delta està brindant als nostres clients un exercici operatiu sòlid i el millor servei de la seva classe durant aquest atrafegat període d'estiu. Amb aquest exercici, generem ingressos i rendibilitat rècord en el trimestre de juny. La nostra gent són els millors professionals de la indústria, i m'enorgulleix reconèixer els seus èxits amb 667 milions de dòlars a la primera meitat del pagament de participació en els guanys de l'any que ve", ha afirmat Ed Bastian, conseller delegat de Delta.

De cara a la resta de l'any, Delta Air Lines ha elevat la seva perspectiva i ara espera que el benefici per acció se situï entre els 6 dòlars i els 7 dòlars per títol en comparació amb els 5 dòlars i 6 dòlars per acció estimats prèviament. El tercer trimestre preveu guanyar entre 2,20 i 2,50 dòlars per acció.

contador