ep joint venture entre latam airlines y delta
DELTA

L'aerolínia nord-americana Delta Air ha augmentat els beneficis al tercer trimestre. Segons ha informat la companyia, els guanys de la companyia entre el juliol i el setembre van augmentar un 59% fins als 1.108 milions de dòlars enfront dels 695 milions aconseguits durant el mateix període de l'any anterior.

Segons Delta, els resultats s'expliquen a causa de la forta demanda de viatges durant l'estiu, en particular de viatges internacionals, tot i que la companyia preveu que els beneficis per a tot l'any se situïn a l'extrem inferior d'una estimació anterior després d'un augment dels preus del combustible.

"Esperem que moltes de les mateixes tendències continuïn al quart trimestre. Òbviament, hi ha certa pressió a curt termini sobre el combustible, ja que va pujar ràpidament al tercer trimestre i es mantindrà relativament alt al quart trimestre", ha reconegut Ed Bastian, conseller delegat de Delta, en una entrevista concedida a CNBC.

Amb tot, els ingressos per passatgers internacionals van augmentar un 35% respecte al 2022 durant el trimestre de setembre, amb marges rècord a totes les regions i confien a acabar l'any amb "rendibilitats rècord" en aquest segment.

La companyia radicada a l'estat de Geòrgia també ha indicat que la demanda nord-americana ha estat "estable". Segons Delta, els ingressos per passatgers nacionals van augmentar un 6% respecte al 2022 amb un 11% més de capacitat, mentre que els ingressos unitaris nacionals van baixar un 4% interanual. Així mateix, els viatges de negocis continuen millorant a mesura que les empreses anuncien iniciatives de tornada a l'oficina.

"La nostra recent enquesta corporativa indica que una majoria significativa d'empreses espera que els seus volums de viatges augmentin o es mantinguin al trimestre del desembre i el 2024", asseguren des de la companyia nord-americana.

A més d'un augment dels viatges internacionals, l'aerolínia ha dit que ha observat un fort increment de la demanda de seients premium, com a classe business o econòmica premium. Els ingressos de la cabina principal van pujar fins als 6.620 milions de dòlars, un 12% més que l'any anterior, mentre que les vendes de productes premium van augmentar un 17%, fins als 5.110 milions de dòlars, segons Delta.

"Sé que les aerolínies de tarifes més baixes estan tenint alguns problemes, però el nostre producte premium, especialment al mercat nacional, està funcionant molt, molt bé", va dir Bastian a l'entrevista. Va afegir que els viatges de negocis s'han recuperat més del 80% als nivells del 2019.

Fa un mes, Delta va retallar les seves expectatives de beneficis a causa del sostingut increment de costos que ha hagut d'afrontar a l'últim trimestre, sumat a l'inici d'una campanya en què la demanda de vols és menor.

Noticias relacionadas

contador