Delta Airlines ha publicat els resultats corresponents al tercer trimestre del 2022, un període que s'ha saldat amb un benefici net de 695 milions de dòlars, un 54% menys que el mateix període del 2019, quan els guanys van ser de 1.495 milions.
Si bé, és cert que els resultats queden lleugerament per sota del que esperava el consens, ja que el benefici per acció s'ha situat als 1,51 dòlars, dos centaus menys del que s'estimava, la veritat és que la companyia espera que al quart trimestre de l'any també reportarà un benefici per acció de fins a 1,25 dòlars per títol. Després de conèixer-se aquestes xifres, els títols de Delta pugen per sobre del 3% al premarket de Wall Street.
Pel que fa als ingressos, l'aerolínia nord-americana ha experimentat un augment de l'11% fins als 13.975 milions de dòlars respecte als 12.560 del mateix període de fa tres anys. Així mateix, la companyia radicada a Atlanta espera que les vendes augmentin entre un 5% i un 9% al trimestre vinent, l'últim de l'any.
"La recuperació dels viatges continua a mesura que la despesa dels consumidors es desplaça cap a les experiències i la demanda millora a l'àmbit corporatiu i internacional", ha assenyalat el conseller delegat de Delta, Ed Bastian, alhora que ha subratllat que la aerolínia “està davant del full de ruta de beneficis per a l'any i esperem tancar amb un flux de caixa lliure positiu”.
“Estem treballant per al restabliment total de la xarxa per a l'estiu del 2023, fet que dona suport a un pas significatiu en la rendibilitat i en el flux d'efectiu del proper any, ja que busquem assolir els 7 dòlars de beneficis per acció i els 4.000 milions de flux de caixa lliure el 2024”, ha afegit.
Així mateix, la companyia ha comunicat que les despeses de combustible han augmentat un 45% fins als 3.282 milions de dòlars, xifra que suposa una pujada del 80% del preu mitjà del galó (3,78 litres) de combustible (3,53 dòlars). A més, el deute net ajustat de la companyia se situa als 20.541 milions de dòlars, més del doble respecte al mateix període del 2019 (10.265 milions).
Delta ha destacat que la demanda de viatges internacionals ha augmentat fins al punt que els ingressos pràcticament s'han duplicat (+97%) en comparació amb el tercer trimestre del 2019, mentre que les vendes de viatges nacionals han experimentat un repunt del 2% en comparació amb el mateix període de fa tres anys. "La demanda transatlàntica va ser impulsada per destinacions d'oci com Itàlia, Espanya i Grècia i la millora de la demanda de negocis, amb un augment dels ingressos transatlàntics del 12% en comparació amb el 2019", han explicat.