ep archivo   dos hombres pasan junto a la entrada de la sede de credit suisse en madrid espana a 29
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

Credit Suisse ha reportat una pèrdua neta de 273 milions de francs suïssos al primer trimestre del 2022 i ha anunciat una remodelació del seu equip directiu, després que la setmana passada enviés una advertència de beneficis als mercats.

  • 0,82Fr.
  • 0,00%

Els ingressos van disminuir un 42% respecte a l'any anterior, fins als 4.400 milions de francs suïssos. El rendiment dels fons propis tangibles, una mesura de la rendibilitat del banc, va ser del 2,6%, sense canvis respecte de l'any anterior. La ràtio CET 1, que mesura la solvència del banc, va ser del 13,8%, enfront del 12,2% de fa un any.

El banc suís que batalla contra els costos dels litigis i les conseqüències de la guerra entre Rússia i Ucraïna ha reportat, als resultats, que les pèrdues relacionades amb Rússia ascendien fins als 206 milions de francs suïssos. També va haver-hi un cop de 155 milions de francs suïssos relacionats amb l'escàndol d'Archegos.

Un dels reptes més grans per a Credit Suisse aquest trimestre van ser els costos dels litigis, informant que les despeses operatives van augmentar un 26% respecte a fa un any.

Els guanys de dimecres es produeixen després de les fortes pèrdues registrades a finals del 2021 enmig d'una sèrie d'escàndols. El seu president, Antonio Horta-Osorio, va dimitir a principis d'aquest any després de violar repetidament les normes de quarantena de Covid-19.

Horta-Osorio havia arribat amb la intenció de netejar la cultura corporativa del banc després que la seva divisió de banca d'inversió patís considerables cops el 2021 a causa de la seva participació en la companyia d'inversió Archegos Capital i en la insolvent empresa de finançament de la cadena de subministrament Greensill.

El banc també va anunciar dimecres canvis al consell d'administració. David Mathers, que ha estat director financer des del 2010, deixa el banc. No obstant això, romandrà al seu lloc actual fins que se'n trobi un substitut.

A més, Helman Sitohang deixa el seu càrrec de director general de la regió d'Àsia-Pacífic i Romeo Cerutti es retira del seu càrrec de conseller general del grup. Francesca McDonagh assumirà el càrrec de directora general d'Europa, l'Orient Mitjà i l'Àfrica a l'octubre.

Noticias relacionadas

contador