credit agricole du languedoc

El banc francès Crédit Agricole ha presentat un benefici net de 1.900 milions d'euros al primer trimestre del 2024, xifra que suposa un augment del 55% enfront del primer trimestre de l'any passat i que supera àmpliament la previsió de 1.500 milions. Això ha permès a l'entitat avançar aquest exercici els seus objectius fixats per al 2025.

  • 14,40€
  • 0,00%

Els ingressos bancaris han millorat un 11%, fins als 6.806 milions d'euros, mentre que la ràtio de rendibilitat RoTE ha pujat 190 punts bàsics, fins al 16,3%. Per part seva, la ràtio de capital CET 1 s'ha mantingut a l'11,8%.

"S'espera que els resultats del 2024 arribin a l'objectiu per al 2025 amb un any d'antelació", ha explicat el banc, que ha destacat també les seves "sòlides posicions de capital i liquiditat", així com el "progrés de les operacions estratègiques".

Crédit Agricole també ha remarcat el "bon impuls empresarial continu (captació de clients, taxa d'equipament, dipòsits fora de balanç) que es tradueix en un augment de les tarifes i comissions i dels ingressos per assegurances".

També la "integració d'adquisicions recents", que son "fonts de sinergies (ISB, Degroof Petercam, Alpha Associates)".

Com a factors negatius, ha indicat la "continua pressió sobre els marges de la banca al detall francesa i del negoci de finançament al consum", així com un "sostre al marge d'interessos" del negoci i Itàlia.

contador