ep archivo   logotipo de coca cola a las puertas de su sede
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

Els resultats de The Coca-Cola Company han convençut els inversors. La companyia nord-americana ha anunciat que el benefici ha augmentat un 9% als últims tres mesos fins a assolir els 3.087 milions de dòlars. Aquests guanys reflecteixen un benefici per acció (BPA) de 71 centaus per títol, cosa que se situa lleugerament per sobre de les previsions del consens per al període.

Després de conèixer aquestes xifres, el valor està repuntant un 3% a Wall Street. Des del començament d'any, Coca-Cola s'ha deixat al voltant d'un 15% al mercat.

Al costat dels ingressos, l'augment ha estat del 8%, fins als 11.953 milions de dòlars. De la mateixa manera, el marge brut ha repuntat un 12% fins als 7.296 milions de dòlars. Segons la companyia, les vendes de concentrats van estar en línia amb el volum de caixes unitàries.

En concret, Coca-Cola ha destacat que les vendes de refrescos amb gas van créixer un 2%, impulsats principalment pel creixement a Llatinoamèrica i Àsia-Pacífic i que va guanyar quota de valor al total de begudes no alcohòliques llistes per al consum (NARTD, per les sigles en anglès).

A més, la marca Coca-Cola va créixer un 2%, impulsada també per aquestes dues regions, mentre que Coca-Cola Zero Sugar va augmentar les vendes en un 3%. De la mateixa manera, els sucs, lactis de valor afegit i begudes vegetals van créixer un 2%, impulsats principalment pel creixement de Minute Maid Pulpy a la Xina, Santa Clara a Mèxic i fairlife als Estats Units. Alhora, les begudes esportives van augmentar les vendes un 3%, impulsades majoritàriament per Powerade, i els cafès, un 3%, gràcies al bon exercici de Costa al Regne Unit i la Xina.

"Hem tingut un trimestre globalment sòlid i estem elevant les nostres previsions per a tot l'any quant a ingressos i beneficis, a la llum dels nostres resultats des del començament d'any. La nostra cartera líder de marques, unida a un sistema alineat i motivat, ens permet guanyar avui al mercat, alhora que assentem les bases per al llarg termini”, ha destacat James Quincey, president i conseller delegat de The Coca-Cola Company.

D'altra banda, el marge operatiu va ser del 27,4% enfront del 27,9% de l'any anterior, mentre que el marge operatiu comparable va ser del 29,7% enfront del 29,5% de l'any anterior. Segons la cotitzada, el descens del marge operatiu es va deure "principalment a elements que van afectar la comparabilitat i els efectes negatius de les divises".

"L'expansió del marge d'explotació comparable es va deure principalment al fort creixement dels ingressos bruts i a l'impacte de la reestructuració de les operacions d'embotellament, compensat parcialment per un augment de les inversions en màrqueting en comparació amb l'any anterior, així com pels efectes negatius de les divises”, afegeixen.

Així mateix, la companyia ha actualitzat les previsions i ha indicat que espera obtenir un creixement orgànic dels ingressos d'entre el 10% i l'11% a l'exercici actual. De la mateixa manera, preveu un efecte negatiu de les divises d'aproximadament el 4%, basat en els tipus actuals i incloent-hi l'impacte de les posicions cobertes, a més d'un efecte negatiu d'aproximadament l'1% derivat d'adquisicions, desinversions i canvis estructurals. En conseqüència, Coca-Cola espera obtenir un creixement del BPA comparable entre el 13% i el 14% durant l'exercici respecte als 2,48 dòlars del 2022.

contador