ep archivo   logotipo de coca cola a las puertas de su sede en la calle de la ribera del loira
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

Coca-Cola Europacific Partners ha presentat aquest dimecres els resultats del primer semestre de l'any, període durant el qual ha obtingut un benefici net comptable de 854 milions d'euros, xifra que suposa un increment del 26,5% respecte als sis primers mesos de l'any anterior.

  • 71,10€
  • -0,42%

Tot i això, en termes comparables, el benefici net de la major embotelladora de Coca-Cola ha augmentat un 14% de gener a juny, fins als 847 milions d'euros, mentre els ingressos comptables s'han elevat fins als 8.977 milions, un 8,4 % més que durant el mateix període del 2022.

El benefici operatiu comptable del semestre ha estat de 1.170 milions d'euros, un 21% més, mentre que en base comparable s'ha situat als 1.165 milions d'euros, un 10,8% més.

"Estem molt satisfets d'haver aconseguit un gran primer semestre, amb un fort creixement dels ingressos i les despeses i un impressionant flux de caixa lliure", ha comentat Damian Gammell, conseller delegat de la companyia.

Segons ha dit, aquests resultats "reflecteixen una gran execució al mercat i unes sòlides relacions amb els clients que permeten als nostres consumidors seguir gaudint de la nostra cartera de marques líders en una àmplia oferta d'envasos".

"Això es va traduir en un sòlid creixement del volum a tots els nostres mercats desenvolupats, mentre que el nostre volum a Indonèsia va reflectir l'execució de la nostra estratègia de transformació a llarg termini. El nostre enfocament en la gestió del creixement dels ingressos i els marges, juntament amb la nostra estratègia de preus i promocions, va impulsar sòlids guanys en ingressos per caixa unitària, amb transaccions que van superar el volum", ha detallat també.

I Gammell ha afirmat que de cara al futur a Coca-Cola Europacific Partners "seguim confiant en la capacitat de recuperació de les nostres categories, malgrat les dinàmiques perspectives actuals". Amb les seves paraules, "tenim fantàstics plans d'activació per aprofitar el nostre impuls, incloent-hi la Copa del Món Femenina, per atraure clients i consumidors".

ELEVA PREVISIONS

El CEO ha explicat també que segueixen "gestionant activament els nostres preus i despeses promocionals per continuar sent assequibles i rellevants per als nostres consumidors". Per això, "atesa la solidesa del nostre primer semestre, elevem les nostres previsions d'ingressos, beneficis d'explotació i flux de caixa lliure per a l'exercici fiscal 2023".

En concret, les noves previsions de la companyia apunten a un creixement comparable dels ingressos del 8%-9% (enfront del 6%-8% anterior) i un augment comparable del benefici d'explotació del 12%-13% (abans 6 %-7%). El tipus impositiu efectiu comparable serà d'aproximadament el 24% (abans 23%), mentre que el flux de caixa lliure de l'exercici serà d'"almenys 1.700 milions d'euros" (abans se n'esperava un mínim de 1.600 milions).

Segons Gammell, això demostra la fortalesa del nostre negoci i la nostra capacitat per generar valor per als accionistes. Tot això està recolzat pels nostres avenços en sostenibilitat, el talent i el compromís dels nostres companys, i les nostres sòlides relacions amb The Coca-Cola Company, la resta de les nostres marques associades i els nostres clients, que segueixen compartint el nostre èxit”, ha destacat.

ADQUISICIÓ DE COCA-COLA BEVERAGES PHILIPPINES

D'altra banda, Coca-Cola Europacific Partners (CCEP) ha aprofitat la presentació dels comptes per comunicar també que s'ha aliat amb Aboitiz Equity Ventures (AEV) i els dos han signat una carta d'intencions no vinculant per adquirir conjuntament Coca-Cola Beverages Philippines (CCBPI), "un negoci d'èxit amb atractives perspectives de rendibilitat i creixement", a The Coca-Cola Company (KO).

En aquesta carta s'estableixen les condicions en què CCEP i AEV proposen adquirir el 100% de la propietat de KO en CCBPI, d'acord amb la intenció declarada de KO de desinvertir en les operacions d'embotellament.

"L'adquisició proposada es basaria en l'exitosa expansió de CCEP a Austràlia, Pacífic i Indonèsia (API) el 2021, posicionant-se com l'embotellador de Coca-Cola més gran del món tant per ingressos com per volum, donant suport a la seva estratègia de creixement a llarg termini i centrant-se a impulsar el valor per als accionistes", ha remarcat Coca-Cola Europacific.

La companyia ha signat un full de termes no vinculant i està en converses avançades amb AEV en relació per fer aquesta transacció de forma conjunta, que pot conduir a l'adquisició de CCBPI de KO sobre la base d'una estructura de propietat 60:40 entre CCEP i AEV.

"Avui ens complau anunciar la proposta d'adquisició conjunta de Coca-Cola Beverages Philippines amb Aboitiz Equity Ventures, un dels principals conglomerats del mercat local. Això ens ofereix una gran oportunitat d'adquirir una empresa consolidada i ben gestionada amb atractives perspectives de rendibilitat i creixement. Aquest seria un pas natural per a CCEP, que crearia una empremta més diversa dins del nostre actual segment de negoci API, donaria suport a la transformació d'Indonèsia i donaria suport als nostres objectius estratègics a mitjà termini", ha comentat sobre això Gammell.

Noticias relacionadas

contador