dl citigroup citi bank citi group citibank finance banking united states logo unsplash
Sharecast / Joshua Lawrence via Unsplash

Citigroup ha superat les expectatives del mercat amb els resultats del segon trimestre del 2024 en situar el seu benefici net als 3.217 milions de dòlars, un 10% més que els 2.915 milions de dòlars del mateix període de l'any anterior.

Això es tradueix en un benefici per acció (BPA) d'1,52 dòlars en comparació amb els 1,33 dòlars per títol aconseguits entre l'abril i el juny de l'exercici previ i per sobre dels 1,39 dòlars estimats pel consens.

Els ingressos, per la seva banda, també han estat millors del que s'estima i s'han elevat fins als 20.139 milions de dòlars, un 4% superiors als 19.436 milions de dòlars del segon trimestre del 2023. Els analistes havien pronosticat que la xifra arribés als 20.070 milions de dòlars.

Els ingressos per negociació d'accions han augmentat un 37% fins als 1.500 milions de dòlars, impulsats per la fortalesa dels derivats i un creixement dels saldos dels fons de cobertura, aproximadament 300 milions de dòlars més que les projeccions avançades pels experts.

En canvi, els ingressos de renda fixa han caigut un 3%, fins als 3.600 milions de dòlars, coincidint essencialment amb les expectatives dels analistes, a causa d'una activitat menor als mercats de taxes i divises.

Els ingressos de la banca d'inversió s'han incrementat un 60% fins als 853 milions de dòlars, recolzats en la forta emissió de bons de grau d'inversió i un repunt de l'activitat d'OPI i fusions des dels nivells més baixos del 2023.

"Els nostres resultats mostren el progrés que estem fent en l'execució de la nostra estratègia i el benefici del nostre model de negoci diversificat", ha assenyalat Jane Fraser, presidenta executiva de Citigroup. "Els mercats van tenir un fort final de trimestre, cosa que va portar a un millor exercici del que havíem anticipat", ha conclòs.

Noticias relacionadas

contador