ep edificio de citigroup en londres
Jens Kalaene/dpa-Zentralbild/dpa - Archivo

Citigroup ha guanyat 4.600 milions de dòlars durant el tercer trimestre, un 48% més que durant el mateix període de l'any passat i ha superat les previsions de consens amb els seus resultats.

El benefici per acció (BPA) del banc nord-americà ha estat de 2,15 dòlars, un 58% més que fa un any i xifra que ha superat el pronòstic d'1,79 dòlars. El benefici ha pujat impulsat per "un menor cost del crèdit", que al seu torn s'ha vist "parcialment compensat per menors ingressos i més despeses", ha explicat l'entitat en nota de premsa.

A més, el BPA ha pujat encara més que el benefici gràcies a l'amortització d'accions pròpies en un percentatge equivalent al 3% del capital.

Els ingressos, per la seva banda, han baixat un 1%, fins als 17.200 milions de dòlars, tot i que han superat els 17.000 milions anticipats pel consens. La seva ràtio de rendibilitat ROE s'ha situat al 9,5% i la seva ràtio de capital CET1 a l'11,7%.

La xifra d'ingressos inclou una pèrdua abans d'impostos de 680 milions de dòlars, relacionada amb la venda de la seva filial de banca de consum a Austràlia. Excloent-ne aquesta pèrdua, els ingressos van pujar un 3%, gràcies al creixement de la divisió de Clients Institucionals (ICG).

Jane Fraser, consellera delegada de Citi, ha comentat que "la recuperació de la pandèmia continua impulsant la confiança d'empreses i consumidors i està creant una unió molt forta amb els nostres clients".

A més, l'executiva ha reiterat el seu compromís d'igualar la retribució de Citi als seus accionistes amb la "nostres competidors", a través del pagament de dividends i programes de recompra d'accions.

contador