dl citigroup citi bank citi group citibank finance banking united states logo unsplash
Sharecast / Joshua Lawrence via Unsplash

El banc novaiorquès Citi ha augmentat els guanys el primer trimestre de l'any fins als 4.606 milions de dòlars. Aquest repunt del benefici suposa un 7% més en taxa interanual (4.306 milions de dòlars) i un 83% més respecte al quart trimestre del 2022 (2.513 milions de dòlars).

"El nostre sòlid i ben gestionat balanç va ser una font de fortalesa per als nostres clients i seguim avançant en l'execució de la nostra estratègia centrada en els nostres cinc negocis principals interconnectats, alhora que simplifiquem i transformem l'empresa", ha assenyalat Jane Fraser, consellera delegada de Citi.

Així mateix, els ingressos de la companyia també han repuntat significativament fins als 21.447 milions de dòlars. Aquesta xifra de vendes suposa un 12% més en comparació amb els 19.186 milions de dòlars ingressats entre el gener i el març del 2022 i un 19% més enfront dels 18.006 milions de dòlars aconseguits al tancament del desembre de l'any passat. Alhora, la ràtio de capital CET1 s'ha situat al 13,4%.

Després de conèixer-se aquestes xifres, que han superat les expectatives del consens, les accions de Citi han repuntat amb ganes a la borsa. Els títols del banc nord-americà pugen per sobre del 2% en aquests moments i acumulen un repunt de més del 4% des del començament d'any.

Segons Citi, el creixement del marge d'interessos es va veure compensat parcialment pel descens dels ingressos no financers. L'augment dels ingressos nets per interessos, al seu torn, va deure's a l'impacte de la pujada dels tipus d'interès en tots els negocis, incloent-hi els Serveis i Mercats al Grup de Clients Institucionals, així com el fort creixement dels préstecs mitjans a Banca Personal dels Estats Units.

"Els menors ingressos no financers van reflectir descensos en Banca d'Inversió i Mercats a ICG i menors ingressos per productes d'inversió a Global Wealth Management", han afegit des de la companyia.

D'altra banda, Citi ha aconseguit contenir els costos laborals després d'acomiadar centenars de treballadors de les unitats de banca d'inversió i hipoteques. Segons ha indicat la companyia, les despeses han pujat fins als 13.289 milions de dòlars, un 1% més respecte al mateix període de l'any anterior i un 2% més respecte del quart trimestre del 2022.

Segons ha comunicat la companyia, la reserva total de Citigroup per a pèrdues per crèdits sobre préstecs pujava aproximadament fins als 17.200 milions de dòlars al final del trimestre, amb una relació reserva-préstecs finançats del 2,65%, en comparació amb els 15.400 milions de dòlars, o el 2,35% dels préstecs finançats, al final del període de l'any anterior.

Pel que fa al total de préstecs no productius, aquesta magnitud va disminuir un 23% respecte a l'exercici anterior, fins als 2.600 milions de dòlars. Els préstecs no productius a consumidors van disminuir un 8%, fins als 1.400 milions de dòlars, i els préstecs no productius a empreses van disminuir un 35%, fins als 1.200 milions de dòlars.

Finalment, els préstecs de Citi al final del trimestre pujaven fins als 652.000 milions de dòlars, un 1% menys que durant el mateix període de l'any anterior, mentre que els dipòsits es van situar als 1.300 milions de dòlars, pràcticament sense canvis en comparació amb el període de l'any anterior.

contador