ep edificio de citigroup en londres
Jens Kalaene/dpa-Zentralbild/dpa - Archivo

El banc nord-americà Citi ha anunciat els resultats del tercer trimestre del 2023, que han donat un benefici de 3.546 milions de dòlars. Aquesta xifra representa un augment del 2% respecte al mateix període de l'any anterior (3.479 milions de dòlars) i del 22% respecte del trimestre anterior (2.915 milions de dòlars).

Els ingressos de la companyia han pujat fins als 20.139 milions de dòlars durant el període, cosa que representa un augment del 4% i del 9% en comparació amb el segon trimestre (18.508 milions) i amb el tercer trimestre del 2022 (18.508 milions), respectivament.

L'augment de les vendes es va veure impulsat en gran mesura per la fortalesa del segment Serveis i Mercats al Grup de Clients Institucionals (ICG) i de Banca Personal als EUA dins de Banca Personal i Gestió de Patrimonis (PBWM), així com pel creixement de Banca al segment ICG. "Aquest augment es va veure parcialment compensat per una reducció dels ingressos derivada de les desinversions i liquidacions tancades a Legacy Franchises", afegeixen des de la companyia novaiorquesa.

Per contra, les despeses s'han reduït als últims tres mesos fins als 13.511 milions de dòlars des dels 13.570 milions al tancament del juny. En taxa interanual, l'augment dels costos és del 6%, ja que les despeses entre el juliol i el setembre del 2022 van ser de 12.749 milions de dòlars.

Jane Fraser, consellera delegada de Citi, ha subratllat que, "tot i els vents en contra", Citi va donar la talla al tercer trimestre de l'any. "L'activitat bancària es va ajustar a la nostra combinació i va créixer un 17%, impulsada per un repunt de l'emissió de deute i alguns senyals de vida als mercats de capitals de renda variable", ha detallat la dirigent de Citi.

"La nostra ràtio CET1 va créixer fins al 13,5%, 14.000 milions per sobre del mínim reglamentari actual, després de tornar 1.500 milions als nostres accionistes mitjançant dividends ordinaris i recompra d'accions. La nostra disciplina de creixement dels dipòsits operatius ens ha permès mantenir una base de dipòsits estables. Juntament amb la nostra cartera d'actius d'alta qualitat, els nostres sòlids nivells de reserves, la nostra àmplia liquiditat i la nostra diversificada base de beneficis, estem demostrant als nostres clients que som realment un banc per a totes les estacions", ha sentenciat.

Cal recordar que l'entitat va anunciar aquest dilluns l'acord per vendre la seva unitat de gestió patrimonial minorista a la Xina a la britànica HSBC en una transacció els termes de la qual no ha revelat, però que conclourà a la primera meitat del 2024.

"El mes passat vam anunciar canvis conseqüents que alineen la nostra estructura organitzativa amb la nostra estratègia i modifiquen la nostra manera de dirigir el banc. Un cop completats, tindrem una empresa més senzilla que podrà operar més ràpidament, servir millor els nostres clients i generar valor per als nostres accionistes", ha conclòs Fraser.

Noticias relacionadas

contador