ep motor  cie automotive espera contabilizar un beneficio neto de 500 millones al ano a partir de
CIE AUTOMOTIVE - Archivo

El grup CIE Automotive ha publicat aquest dimecres els resultats del tercer trimestre del 2023, un període que s'ha saldat amb una millora substancial del benefici de la companyia. En concret, els guanys de la cotitzada espanyola han augmentat fins als 253,5 milions d'euros fins al setembre, xifra que representa un avanç del 7,6% en comparació amb els 235,5 milions d'euros aconseguits fa un any. Al tercer trimestre, el benefici es va mantenir invariable als 75,2 milions d'euros.

  • 26,10€
  • 2,15%

De la mateixa manera, les vendes de l'empresa també han repuntat sensiblement aquests darrers nou mesos. Així, els ingressos de CIE se situen als 2.974 milions d'euros al tancament del setembre, un 4,1% més que els 2.857 milions d'euros als quals va arribar fa un any.

Per zones geogràfiques, Europa i Amèrica del Nord representen més de la meitat dels ingressos de CIE. Concretament, el Vell Continent aglutina el 36,2% de les vendes (1.075,3 milions), mentre que Amèrica del Nord en suposa el 31,5% (937,5 milions). A aquestes dues àrees el segueixen l'Índia (15,3%, 456,2 milions), el Brasil (9,2%, 274,8 milions) i la Xina (7,8%, 230,7 milions).

D'altra banda, l'EBITDA de la companyia ha repuntat força durant aquest període. La companyia ha informat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que aquest indicador ha augmentat un 10,1% respecte al setembre del 2022, situant-se als 536,7 milions d'euros. L'any passat aquesta magnitud va assolir els 487,4 milions d'euros. A més, la taxa EBITDA/xifra de negoci va augmentar 9 dècimes percentuals fins al 18%.

D'acord amb les dades compartides per CIE, Brasil és la regió més rendible per a la companyia, ja que les ràtios d'EBITDA i EBIT se situen al 20,5% i al 17%, respectivament. Al costat contrari, Europa i l'Índia se situen a la cua en aquesta mètrica.

Pel que fa a l'EBIT, aquest se situà als 397,1 milions d'euros, gairebé 50 milions més que els 348,1 milions amb què aquesta magnitud va tancar el setembre del 2022. Aquest avenç suposa una millora d'un 1,1% de la taxa EBIT/xifra de negoci, que va tancar el novè mes del 2023 al 13,3%.

Així mateix, l'empresa ha informat que, atesa la positiva evolució del Pla Estratègic 2025 i les bones perspectives per als propers anys, reiteren objectius. Entre aquests, CIE preveu incrementar les vendes al voltant de 20 punts percentuals per sobre del creixement del mercat en el quinquenni; superar el 2025 el marge EBITDA sobre vendes del 19%; invertir en capex al voltant de 1.000 milions d'euros en quinquenni, a prop d'un 5% de les vendes, i generar de forma "sostinguda" flux de caixa operatiu al voltant del 65% de l'EBITDA.

"Així mateix, confirmem que, gràcies a la nostra capacitat de generació, podríem invertir fins a 1.500m milions d'euros sense excedir les 2 vegades DFN/EBITDA al final del període del Pla. Aquesta inversió podrà destinar-se a qualsevol tipus d'operació corporativa (M&A, buy-back, compra de minoritaris...), aquella que a cada moment maximitzi la generació de valor", afegeixen des de l'empresa.

Segons Jesús María Herrera, conseller delegat de CIE Automotive, “aquestes magnífiques dades permeten anticipar que el tancament de l'any 2023 mostrarà un important creixement dels nostres resultats, tal com estava previst, malgrat un entorn inestable, altament inflacionari i amb el tipus de canvi en contra”. "Sabem aprofitar les oportunitats, buscant sempre maximitzar el valor de la companyia per als nostres accionistes", ha afegit.

Val a dir que la companyia també ha comunicat avui a la CNMV que ha procedit a executar la venda a Ferral United, el seu negoci de fabricació de components en forja a Alemanya, una vegada complertes les condicions suspensives. L'operació de venda, tancada el mes d'octubre, ha suposat la sortida del perímetre de quatre societats i tres centres productius amb prop de 600 treballadors i unes vendes de 220 milions d'euros a l'exercici 2022.

Noticias relacionadas

contador