ep archivo   instalaciones cie automotive
CIE AUTOMOTIVE - Archivo

CIE Automotive ha presentat aquest dilluns els resultats del primer semestre de l'any, un període durant el qual la companyia ha obtingut un benefici net de 183,9 milions d'euros, un 3,1% més que l'any anterior.

  • 25,70€
  • -0,77%

"CIE Automotive manté el seu exercici a màxims històrics en aquest primer semestre de l'any, reforçant el seu posicionament com a proveïdor de referència al sector d'Automoció", ha ressaltat l'empresa en la comunicació remesa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Així, la companyia ha facturat aquest semestre 2.062,2 milions d'euros, un 2,5% més que durant el mateix període del 2023, amb un EBITDA – resultat brut d'explotació– de 381,9 milions, que suposa el 18,5% de marge sobre vendes, un EBIT –resultat net d’explotació– de 288,1 milions, que suposa el 14% de marge sobre vendes.

Aquests resultats operatius es completen amb una generació de caixa operativa de 242,5 milions d'euros, que permet despalanquejar fins a 1,45 vegades la ràtio Deuda Financera Neta / EBITDA i "que converteix els resultats d'aquest primer semestre en un nou èxit per a la companyia", ha detallat.

"Malgrat les incerteses i les dificultats de la indústria, seguim creixent per sobre del sector i millorant el nostre acompliment, fet que confirma que el nostre model de negoci, centrat en la diversificació com a factor de mitigació de risc i en la generació de caixa com màxima prioritat, no només ens aporta resiliència, sinó que ens permet aprofitar tota mena d'oportunitats a les diferents geografies, clients i tecnologies", ha afirmat Jesús María Herrera, conseller delegat de CIE Automotive.

"Atesa la positiva evolució del Pla Estratègic i les nostres bones perspectives per als propers trimestres, podem confirmar el manteniment de tots els nostres compromisos 2025, amb un CIE Automotive preparat per encarar grans reptes a mitjà i llarg termini", ha conclòs.

contador