ep el consejero delegado de cepsa maarten wetselaar
CEPSA

Cepsa va obtenir un benefici net de 265 milions d'euros al primer trimestre de l'any enfront dels 75 milions d'euros del mateix període del 2021.

El resultat brut d'explotació ajustat (CCS EBITDA) va ser de 605 milions d'euros, enfront dels 324 milions d'euros del mateix període del 2021, impulsat per la pujada dels preus del cru, l'augment de la producció al negoci d'Exploració i Producció, i els "sòlids" resultats registrats pel negoci de Química, malgrat els elevats costos energètics.

La petroliera ha subratllat que aquests resultats donen suport a la seva estratègia al 2030, 'Positive Motion', anunciada a finals de març i amb la qual busca convertir-se en líder en mobilitat i energia sostenibles a Espanya i Portugal, i ser un referent en la transició energètica.

"Aquest ha estat un altre trimestre de resultats sòlids a Cepsa, amb un bon comportament de totes les nostres mètriques financeres", ha declarat Maarten Wetselaar, conseller delegat de l'empresa. "Aquests resultats es produeixen després de la presentació de la nostra nova estratègia per al 2030, 'Positive Motion', que traça un camí ambiciós perquè Cepsa es converteixi en líder en hidrogen verd, biocombustibles i mobilitat elèctrica. No hi ha dubte que vivim temps d'incertesa, sobretot als mercats energètics, però, a Cepsa comptem amb gran capacitat per reaccionar amb flexibilitat a l'evolució de l'entorn, tal com posen de manifest aquests resultats”, ha afegit.

El flux de caixa abans de capital circulant es va situar als 205 milions d'euros, per sota de la xifra del primer trimestre del 2021 de 309 milions d'euros, com a conseqüència de l'augment del pagament d'impostos al negoci d'Exploració i Producció en comparació amb crèdits fiscals aplicats durant el mateix període del 2021.

La relació entre el deute net i l'EBITDA es redueix fins a 1,5 vegades gràcies a la millor evolució de l'EBITDA durant el període.

contador