Cellnex amplia les seves pèrdues al primer semestre en registrar uns números vermells de 418 milions d'euros, enfront dels 196 milions perduts durant el mateix període de l'any passat, després de reclassificar els actius a Àustria. La companyia es troba en negociacions avançades en relació amb el procés de desinversió al país.
- 30,30€
- 2,23%
Segons expliquen, ha rebut ofertes vinculants per al negoci a Àustria. Després del tancament, podria considerar una distribució/recompra d'accions anticipada, subjecta al palanquejament i qualificació creditícia.
A més, els resultats negatius també s'atribueixen a l'efecte de més amortitzacions i costos financers associats al procés d'inversions dut a terme fins ara.
Els ingressos totals van assolir els 1.921 milions d'euros, un 7,1% superiors, mentre que els ingressos orgànics, que exclouen principalment l'impacte de la venda d'emplaçaments a França, van augmentar un 7,4%.
Per part seva, el deute net del grup arriba als 17.521 milions d'euros. El 80% del deute està referenciat a tipus fix.
"Els nostres indicadors orgànics clau -des dels ingressos fins al flux de caixa, passant per les principals mètriques del negoci relacionades amb l'expansió dels punts de presència als nostres emplaçaments- reflecteixen un sòlid primer semestre de l'any, en línia amb els nostres objectius", ha assenyalat Marco Patuano, conseller delegat de Cellnex.
Ha assegurat que la companyia està "avançant a bon ritme al Nou Capítol de Cellnex, focalitzat a consolidar i simplificar la nostra estructura, enfortir el nostre balanç i maximitzar el valor per a l'accionista, complint així els nostres compromisos amb el mercat".
A més, Cellnex ha confirmat la perspectiva per a l'exercici 2024 amb uns ingressos entre 3.850 i 3.950 milions d'euros, un EBITDA d'entre 3.150 i 3.250 milions i un flux de caixa lliure d'entre 250-350 milions.
El 30 de juny, Cellnex comptava amb un total de 113.216 emplaçaments operatius. El creixement orgànic dels punts de presència als emplaçaments va ser del 9,3% en relació amb el mateix període del 2023, un 6,2% provinent de noves col·locacions en emplaçaments existents i un 3,1% provinent del desplegament de 2.482 nous PoPs durant el període, gràcies a l'avenç dels programes de BTS (Built to Suit) a França i Polònia.