- 1,00€
- 3,17%
Cellnex ha presentat aquest dijous els resultats corresponents al primer semestre de l'any, en què la companyia va estendre les pèrdues fins als 193 milions d'euros, en comparació amb el resultat negatiu per valor de 170 milions que la companyia va presentar durant el mateix període de l'any anterior, segons la informació tramesa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).
Els ingressos van créixer fins als 2.001 milions d'euros, en comparació amb els 1.690 milions reportats durant el primer semestre del 2022, gràcies a la facturació més gran dels serveis d'infraestructures de telecomunicacions, que va créixer des dels 1.529 milions als 1.824 milions, i de les infraestructures de difusió, que va augmentar fins als 115 milions d'euros.
Les despeses operatives van ser de 511 milions d'euros, enfront dels 408 milions del mateix període de l'any anterior, a causa de més costos de personal, reparacions i conservació, subministraments i serveis generals.
El deute financer net registrat a finals de juny puja fins als 17.900 milions d'euros, i el 76% del deute està referenciat a tipus fix. A més, la companyia ha tancat un préstec de 315 milions d'euros amb el Banc Europeu d?Inversions per finançar el desplegament d'infraestructura 5G a Espanya, Portugal, França, Itàlia i Polònia.
"La companyia ha estat reconeguda com a Industry Top Rated pel Sustainalytics ESG Risk Rating, consolidant-se entre l'1% de millors companyies del sector de les telecomunicacions i el 4% a nivell mundial, en matèria d'ESG", destaca la companyia.
A més, Cellnex ha reforçat la seva posició a França ampliant els seus acords industrials amb SFR i Bouygues Telecom i Polònia, on ha passat a controlar el 100% d'OnTower Poland.
"Seguim veient el dinamisme del negoci amb un fort creixement dels principals indicadors industrials i financers a la primera meitat de l'any. Estem avançant a bon ritme cap als objectius que ens vam fixar el passat mes de novembre al 'nou capítol' del Grup, centrats en el creixement orgànic, la generació de flux de caixa lliure positiu per al 2024 i assolir el grau d'inversió no més tard del 2024", destaca Marco Patuano, conseller delegat de Cellnex.
En el conjunt del primer semestre, l'Ebitda ajustat va créixer fins als 1.490 milions (+16%). El flux de caixa lliure i recurrent palanquejat va assolir els 741 milions (+16%), i el flux de caixa lliure va ser de -130 milions, en comparació amb els -739 milions del mateix període de l'any anterior, xifra que representa una millora del 82%.
La companyia també ha informat de la creació de la Comissió d'Assignació de Capital, per a la qual ja ha designat els seus membres. A més, ha nomenat Alexandra Reich i Dominique D’Hinnin com a vocals de la Comissió d'Auditoria i Gestió de Riscos, i María Teresa Ballester Fornés com a vocal de la Comissió de Nomenaments, Retribucions i Sostenibilitat, en substitució de Reich.