cbbny mellon sh11

El banc nord-americà Bank of New York Mellon (BNY Mellon) ha disparat el benefici un 200% al tercer trimestre del 2023, fins a assolir els 956 milions de dòlars enfront dels 319 milions de dòlars del mateix període de l'any anterior.

Això es tradueix en un benefici per acció (BPA) d'1,22 dòlars, un 213% més en comparació amb els 0,39 centaus del mateix lapse del 2022.

Pel que fa als ingressos, l'entitat ha incrementat la xifra només un 2%, fins a sumar 4.374 milions de dòlars. Per components, la facturació per comissions i inversions ha crescut un 0,1%, fins a 3.358 milions de dòlars, mentre que els ingressos per interessos nets han arribat als 1.016 milions de dòlars, un 9,7% més.

"Els ingressos per comissions s'han mantingut estables, reflectint principalment més valors de mercat, nous negocis nets i l'impacte favorable d'un dòlar nord-americà més feble, parcialment compensat per l'impacte de la desinversió d'Alcentra, la combinació de fluxos d'actius sota gestió acumulats i una menor volatilitat i volums de divises", ha explicat la companyia.

Així mateix, el creixement dels ingressos nets per interessos reflecteixen principalment els tipus d'interès més alts, que van ser compensats parcialment per canvis en la mida del balanç.

La ràtio estandarditzada de capital CET1 s'ha situat al tancament del trimestre a l'11,4%, alhora que el valor dels actius sota gestió (AUM, per les sigles en anglès) ha pujat fins als 1,821 bilions de dòlars, un 2,5% més.

Robin Vince, president i conseller delegat de l'entitat ha assenyalat que "BNY Mellon va aconseguir un exercici financer sòlid i un progrés continu en la transformació constant de la nostra empresa. Generem un rendiment sobre el capital comú tangible del 20% sobre 4.400 milions de dòlars de ingressos, un augment del 2% any rere any i un marge abans d'impostos del 29% al tercer trimestre”.

"Els nostres resultats financers ressalten una vegada més l'eficàcia de la nostra gestió prudent i proactiva d'actius i passius. Enmig d'un entorn operatiu en ràpida evolució, continuem brindant rendibilitat i retorns de capital atractius als nostres accionistes, alhora que enfortim encara més els nostres índexs de capital regulatori i liquiditat", ha conclòs.

Noticias relacionadas

contador