dl blackrock black rock logo
Sharecast graphic / Josh White

Els beneficis de BlackRock han augmentat el segon trimestre del 2024 fins a assolir els 1.495 milions de dòlars, xifra que representa un increment del 9% respecte als 1.366 milions aconseguits un any enrere. Així mateix, el benefici per acció ha augmentat un 10% fins als 9,99 dòlars per títol, situant-se per sobre de les previsions de consens.

Els ingressos de la gestora més gran del món també han crescut els últims tres mesos fins a situar-se als 4.805 milions de dòlars, un 8% més que durant el mateix període de fa un any. A més, el benefici operatiu ha augmentat un 11%, fins als 1.800 milions de dòlars, xifra que ha augmentat en més d'un punt percentual el marge operatiu, que se situa al tancament del juny al 37,5%.

Al semestre, els beneficis han augmentat un 21% fins als 3.068 milions de dòlars, alhora que els ingressos han augmentat un 9,5% fins a assolir els 9.533 milions de dòlars.

Així mateix, els actius sota gestió (AUM, per les sigles en anglès) de la gestora dirigida per Larry Fink han augmentat un 13% entre abril i juny i han superat els 10 bilions de dòlars: concretament, aquesta magnitud ha assolit els 10,645 bilions de dòlars, amb una mitjana de 10,457 bilions durant el trimestre, i uns fluxos nets de 81.565 milions de dòlars.

La companyia dels Estats Units destaca que la majoria dels fluxos el segon trimestre han provingut d'Europa, Orient Mitjà i Àsia (EMEA) i d'Amèrica, que han registrat entrades de 36 i 31 bilions de dòlars, respectivament, entre l'abril i el juny. Per contra, Àsia-Pacífic ha registrat sortides netes de 16 bilions de dòlars durant aquest mateix període.

BlackRock destaca que les entrades netes totals de 139.000 milions de dòlars al primer semestre reflecteixen "la contínua fortalesa d'una plataforma de base àmplia, incloent-hi un començament d'any rècord per als ETF (fons cotitzats) de BlackRock". "Les entrades netes totals trimestrals de 82.000 milions de dòlars són positives en tots els tipus de productes", afegeixen des de la gestora.

Larry Fink, president i CEO de BlackRock, ha indicat que BlackRock "està aprofitant el conjunt d'oportunitats més ampli que hem vist en anys, incloent-hi els mercats privats, Aladdin i les solucions per a carteres completes, tant a ETF com a actius". Alhora, ha afegit, BlackRock està "obrint nous mercats de creixement significatius per als nostres clients i accionistes amb les nostres adquisicions previstes de Global Infrastructure Partners (GIP) i Preqin".

Fink ha aprofitat per anunciar que l'empresa està "a punt" de tancar l'adquisició prevista de GIP, propietari del 20% de Naturgy, al tercer trimestre del 2024, de la qual s'espera que "dupliqui les comissions base dels mercats privats i afegeixi aproximadament 100.000 milions de dòlars d'AUM d'infraestructures". De la mateixa manera, fa només unes setmanes, van anunciar un acord per adquirir Preqin, un proveïdor líder de dades de mercats privats.

"BlackRock va generar gairebé 140.000 milions de dòlars d'entrades netes totals el primer semestre del 2024, incloent-hi 82.000 milions de dòlars al segon trimestre, xifra que es va traduir en un creixement orgànic de les comissions bàsiques del 3%. El creixement orgànic va ser impulsat pels mercats privats, la renda fixa activa minorista i els creixents fluxos cap als nostres ETF, que van tenir el millor començament d'any mai registrat.

D'altra banda, el CEO de BlackRock ha subratllat que "manté relacions duradores" amb empreses i governs de tot el món com a inversor a llarg termini en renda variable i deute públic, cosa que diferencia BlackRock com a soci de capital als mercats privats. "Comptem amb capacitats sòlides de proveïment i estem transformant la nostra plataforma de mercats privats per aportar encara més avantatges d'escala i tecnologia als nostres clients", ha explicat.

"BlackRock està definint un enfocament únic i integrat dels mercats privats, que abasta la inversió, els fluxos de treball tecnològics i les dades. Creiem que això aprofundirà les nostres relacions amb els clients i aportarà valor als nostres accionistes a través d'un creixement orgànic dels ingressos diversificat i de primera qualitat. Els clients sempre han estat al centre de la nostra estratègia. Seguirem innovant i evolucionant per oferir-los els resultats i el rendiment que necessiten. Creiem que el nostre impuls amb els clients no farà sinó accelerar-se a partir d'ara, impulsant un creixement diferenciat pels nostres accionistes”, ha sentenciat Fink.

Noticias relacionadas

contador