blackrock sede portada

BlackRock (-3%) ha guanyat un 23% menys al primer trimestre de l'any en plena crisi del coronavirus. La gestora per actius més gran del món ha sumat 35.000 milions a les seves arques, la meitat que el mateix període de l'any anterior. La major part d'aquesta quantitat ha estat a més ingressada en efectiu, senyal que els inversors han cercat productes menys lucratius per a l'entitat.

L'enfonsament dels mercats mundials ha resultat ser un llast també per a l'entitat, que ha acabat gestionant menys de 7 bilions de dòlars en actius. A 31 de març, concretament, BlackRock va gestionar 6,5 bilions de dòlars, comparat amb els 7,4 bilions que gestionava el mateix període de l'any anterior.

Les accions de la gestora acumulen pèrdues de l'11,86% des del començament d'any que, malgrat tot, es mantenen per sobre de l'acompliment en borsa dels seus rivals. Les seves despeses operatives, d'altra banda, s'han disparat un 43% fins als 3.030 milions de dòlars.

Els resultats de BlackRock se sumen als que ja han publicats d'altres grans bancs dels EUA. Tots ells han registrat, com s'esperava, un enfonsament dels seus respectius beneficis, en bona part, per les altes provisions que fan per preparar-se per a la probabilitat d'una recessió econòmica severa.

Noticias relacionadas

contador