ep archivo   el presidente del bbva carlos torres durante una rueda de prensa en la comision
BBVA - Archivo

BBVA cau a borsa aquest dimecres (-3,1%; 9,85 euros) després de presentar els seus resultats del primer semestre. Aquestes en són les primeres valoracions que han fet els analistes.

  • 9,32€
  • 0,76%

Des de Renta 4, empresa que aconsella mantenir, amb valoració de 10,62 euros, afirmen que “els resultats del segon trimestre estanc han superat les nostres estimacions i les del consens al llarg de tot el compte de resultats”.

Tot i això, afegeixen que "tot i les bones xifres operatives i haver assolit els objectius plantejats, l'absència d'una millora d'objectius i un cost de risc a Mèxic que torna a augmentar i se situa per sobre de la guia són aspectes" que expliquen la reacció negativa de la cotització.

BANKINTER: NEUTRAL, P.O. 10,60 EUROS

Els experts de Bankinter, el consell del qual és neutral des que el banc va llançar l'OPA hostil sobre Sabadell, amb una valoració de 10,60 euros, destaquen que "manté sense canvis les sinergies estimades de la possible integració de Sabadell en 850 milions, que ara desglossa per partides en: 450 milions (tecnologia i despeses administratives), 300 milions (personal) i 100 milions (financers)”.

"Continuem pensant que la probabilitat d'èxit de l'OPA sobre Sabadell és reduïda si el BBVA no millora l'equació de canvi i/o proposa un pagament en efectiu", afegeixen.

Sobre les xifres, indiquen que "gaudeix d'un bon moment en resultats (activitat comercial, marges i rendibilitat/RoTE elevats), amb la morositat continguda i l'excés de capital", però afegeixen que "els múltiples de valoració ja reflecteixen en gran mesura els fonamentals del banc".

Segons la seva opinió, "els ingressos evolucionen positivament gràcies a les pujades de tipus i l'activitat comercial a les principals àrees geogràfiques (Mèxic i Espanya), la ràtio d'eficiència (costos/ingressos) continua entre les millors d'Europa malgrat la inflació i els índexs de qualitat creditícia són bons”.

Sobre el repunt del cost del risc fins a l'1,42% des de l'1,39%, afirmen que “es manté a nivells històricament baixos”.

JEFFERIES: COMPRAR, P.O. 12,30 EUROS

Per part seva, els analistes de Jefferies, que aconsellen comprar, amb preu objectiu de 12,30 euros, consideren que aquests resultats situen el banc "en una posició confortable per complir els seus objectius del 2024".

Com a possible factor negatiu, afegeixen que "no s'han millorat" aquests objectius anuals malgrat el creixement del marge d'interessos, encara que remarquen els "resultats sòlids a Espanya i Llatinoamèrica, amb recuperació en marxa a Colòmbia i Perú, i Mèxic en línia amb la tendència". També assenyalen que "Turquia es va beneficiar d'una forta dinàmica d'ingressos i un ajustament menor per hiperinflació".

Noticias relacionadas

contador