ep archivo   la consejera delegada de bankinter maria dolores dancausa presenta ante los medios los
Gabriel Luengas - Europa Press - Archivo

Bankinter ha anunciat aquest dijous que el seu benefici net el primer semestre de l'any ha augmentat un 54%, fins als 418 milions d'euros. El marge d'interessos puja un 60%, fins als 1.068 milions, mentre que el marge brut augmenta un 33%, fins als 1.278 milions (les comissions netes suposen una contribució del 22%). El marge d'explotació se situa als 826 milions (+54%).

  • 7,93€
  • -1,15%

El banc subratlla al comunicat de resultats que ha acabat el semestre consolidant el creixement en totes les línies de negoci i diferents geografies en què opera, cosa que es reflecteix en aquest increment de benefici i marges, i en la millora de totes les ràtios.

També indica que totes les línies de negoci, nacionals i internacionals, observen "un comportament extraordinari", tant les activitats més consolidades, com aquelles de més nova creació. A causa dels canvis experimentats a l'entorn econòmic i de les noves necessitats dels clients, el banc ha reorientat la seva estratègia comercial, més enfocada ara cap als productes de valor, capaços de proporcionar, amb el correcte assessorament, un millor retorn a la inversió, remarca.

El banc explica que arriba a aquest benefici net de 418 milions, i un benefici abans d'impostos de 625,2 milions (un 67,2% superior), "tot i que al primer trimestre d'aquest any va fer front en la seva totalitat al pagament corresponent al nou impost del sector financer, que va pujar fins als 77,5 milions d'euros".

PRINCIPALS RATIOS

Entre les diferents ràtios del compte, la rendibilitat sobre recursos propis, ROE, se situa al 15,5% des del 10,1% de fa un any, amb un ROTE del 16,4%.

Pel que fa a la ràtio de capital CET1 fully loaded, arriba al 12,3%, amb una diferència de 4,5 punts percentuals per sobre del mínim regulatori exigit a l'entitat, que és del 7,73%.

Pel que fa a la ràtio de morositat, se situa al 2,2% enfornt del 2,1% de fa un any, i amb una "substancial millora" de la cobertura d'aquesta morositat, que passa del 64,7% de fa 12 mesos al 66,3% actual, ha indicat el banc. Aquesta ràtio de mora és a Espanya del 2,5%, que compara amb una dada sectorial l'abril d'aquest any, segons el Banc d'Espanya, del 3,55%.

La ràtio d'eficiència el 30 de juny millora fins a situar-se al 35,4%, que compara amb la dada de fa un any, que era del 44,4%. Si s'atenen les dades d'Espanya, aquesta ràtio millora fins a situar-se al 33,4%.

I pel que fa a la liquiditat, el banc manté un volum de dipòsits per sobre del volum de crèdits, amb una ràtio del 105,5%, que està per sobre de finals d'any, que era del 102,8%.

Noticias relacionadas

contador