ep archivo   la consejera delegada de bankinter gloria ortiz durante una rueda de prensa para
Jesús Hellín - Europa Press - Archivo

Bankinter ha guanyat 473,5 milions d'euros als primers sis mesos de l'any, un 13,3% més que al primer semestre del 2023. El marge d'interessos ha pujat un 9%, fins als 1.160 milions, i les comissions netes han avançat un 13%, fins als 342 milions. Això ha elevat el marge brut un 10%, fins als 1.410 milions, després d'un descens del 2% en altres ingressos i despeses, fins als 92 milions.

  • 7,95€
  • -0,90%

A més a més, els costos operatius han pujat un 6%, fins als 481 milions, i el marge d'explotació ha pujat un 13%, fins als 929 milions. Les provisions de crèdit i d'altres provisions han repuntat un 7%, fins als 214 milions, i el resultat abans d'impostos s'ha elevat un 15%, fins als 715 milions.

El ROE, o rendibilitat sobre recursos propis, continua millorant fins al 17,7%, 221 punts bàsics per sobre de la xifra de fa un any. Per la seva banda, el ROTE es consolida al 18,8%. El marge de clients puja fins al 3,01% des del 2,98% del trimestre anterior.

La ràtio de capital CET1 fully loaded se situa al 12,4%, 19 punts bàsics per sobre de la de juny de 2023. Per la seva banda, la ràtio de morositat baixa en 6 punts bàsics respecte a l'anterior trimestre, fins al 2,17%. La ràtio de morositat a Espanya és del 2,5%.

Pel que fa a la liquiditat, la ràtio de dipòsits sobre crèdits es manté al 104,6%. La ràtio d'eficiència, que expressa la relació entre ingressos i despeses i que és més favorable com més baixa, se situava al 34,1% aquest semestre per al total del grup, enfront del 35,4% de fa un any.

L'entitat ha explicat en nota de premsa que "accelera la tendència de creixement iniciada al primer trimestre de l'any i segueix guanyant quota de mercat, de manera sostenible i diversificada, en tots els negocis i geografies en què opera".

Pel que fa a les comissions, Bankinter ha precisat que "la part principal, 114 milions, procedeix del negoci de la gestió d'actius, amb una alça del 20% respecte a la mateixa xifra de l'any precedent. El segueix el negoci de cobraments i pagaments", 95 milions, un 7% més, i el negoci de Valors i Custòdia, les comissions del qual creixen un 8%, fins als 67 milions d'euros. Deduint del total d'aquestes comissions percebudes les que el banc paga als seus socis de la Xarxa de Agents i Banca Partner, per la seva aportació al negoci, obtenim les comissions netes, que van créixer al primer semestre un 12,7%, fins als 342 milions d'euros”.

Sobre l'augment de les despeses, el banc ha explicat que "l'alça del 6% està motivada per més despeses de personal i per les inversions que el banc està realitzant en les diferents geografies per emprendre nous projectes, com és el cas de la nova oficina d'Irlanda o el negoci de targetes a Portugal, així com millores a la infraestructura tecnològica de la filial portuguesa".

DADES DEL BALANÇ

Els actius totals del grup arriben al 30 de juny del 2024 als 118.400 milions d'euros, un 7,5% més que fa un any. La cartera de crèdits sobre clients arriba fins als 78.687 milions d'euros, un 5,5% superior a la del primer semestre del 2023.

Pel que fa als recursos minoristes de clients, arriben als 80.755 milions d'euros, amb una alça del 3,6%. Per part seva, els recursos gestionats fora de balanç (fons d'inversió propis i aliens comercialitzats pel banc, fons de pensions, gestió patrimonial, SICAVs i inversió alternativa) experimenten un creixement del 20,3%, fins als 52.768 milions d'euros.

ACTIVITAT HIPOTECÀRIA

Finalment, Bankinter ha assenyalat que "l'activitat hipotecària dona mostres de sortir de l'atonia a què havia estat sotmès el mercat als últims trimestres. Així, la nova producció hipotecària arriba al semestre als 2.800 milions d'euros, una bona xifra, i creixent des del primer al segon trimestre de l'any.

La cartera hipotecària residencial del Grup Bankinter s'incrementa un 4% respecte a la mateixa data del 2023, fins als 35.600 milions d'euros, amb creixement en totes les geografies, incloent-hi Espanya, a causa tant de l'impuls més gran de la nova producció com del ritme més baix de les amortitzacions".

Noticias relacionadas

contador