ep archivo   la consejera delegada de bankinter maria dolores dancausa durante la presentacion de 20220721133003
BANKINTER - Archivo

Bankinter ha guanyat 430,1 milions d'euros de gener a setembre, un 21,2% més que durant els nou primers mesos del 2022, "i això malgrat incloure's durant el període anterior quatre mesos d'ingressos de Línia Directa Asseguradora (LDA) Tot això sense tenir en compte la plusvàlua generada per la seva sortida a borsa”, segons ha explicat el banc en nota de premsa.

  • 7,41€
  • 0,54%

El marge d'interessos durant el període ha pujat un 11,6%, fins als 1.065,5 milions d'euros, perquè "recull una millora del marge de clients i amb unes xifres per al trimestre estanc que estan molt per sobre de les anteriors" trimestres", ha afegit l'entitat.

Pel que fa al marge brut, ha pujat un 6,7%, fins als 1.517,7 milions d'euros, "amb una cada vegada més gran contribució de la resta de geografies on opera el banc: Portugal i Irlanda, i del negoci d'EVO Banc" . Per part seva, la ràtio de rendibilitat ROE ha millorat fins a l'11,6% (+2,2 punts percentuals); i el ROTE s'ha situat al 12,3%.

A més, la taxa de mora ha baixat fins al 2,1% des del 2,4%, mentre que l'índex de cobertura ha pujat al 65% (+2,3 punts percentuals). D'altra banda, la ràtio de capital CET 1 ha baixat 36 punts bàsics, fins a l'11,9%.

La ràtio d'eficiència se situa al 43,16% enfront del 43,87% de fa un any. I quant a la liquiditat, Bankinter compta amb un buit comercial negatiu, cosa que significa disposar de dipòsits de clients més grans que de crèdits, amb una ràtio del 106,1%, que és només dos punts bàsics inferior a la de fa un any.

MARGE D'INTERESSOS I ALTRES INDICADORS

Del total dels ingressos del marge brut, el 70% correspon al marge d'interessos i el 30% a les comissions. Aquestes comissions, o ingressos per les diferents activitats que realitza el banc, sumen aquests nou mesos 452 milions d'euros, un 2% més que durant el mateix període de l'any anterior.

Els negocis que contribueixen més a aquestes comissions són la gestió d'actius (149 milions d'euros), l'activitat de cobraments i pagaments (120 milions), el negoci de valors (85 milions) i les diferències de canvi (70 milions), entre altres.

"I pel que fa al marge d'explotació abans de provisions, la xifra conclou el període en 862,6 milions d'euros, amb un creixement del 8% després d'assumir costos operatius per import de 655 milions d'euros, un 4,9% superiors als del mateix període del 2021, per més inversions en els diferents negocis i geografies", ha assenyalat el banc.

Segons ha destacat lʻentitat, ha conclòs "el tercer trimestre del 2022 amb un fort creixement del balanç i de tots els indicadors de negoci, com a conseqüència dʻuna activitat comercial que manté el bon ritme de lʻexercici i que es tradueix en la millora de tots els marges i del resultat consegüent".

"Aquestes dades", ha afegit el banc, "serveixen per constatar el potencial de Bankinter per ampliar quota de mercat en tots aquells negocis, nacionals i internacionals, en què opera; i la seva capacitat per a més que compensar amb l'activitat purament bancària els ingressos que fins a l'abril del 2021 li arribaven procedents de Línia Directa".

DADES DEL BALANÇ

Els actius totals del Grup pugen un 7,8% al tancament del tercer trimestre, fins als 110.498,7 milions d'euros. "Tant la inversió creditícia a clients com els recursos al detall creixen durant aquest període a doble dígit, denotant fortalesa comercial en un entorn complex", ha destacat Bankinter.

El creixement de la inversió és del 10,3% i arriba a 72.871,1 milions d'euros, xifra que indica que el banc ha incrementat el seu suport financer tant a famílies com a empreses. Posant el focus només a Espanya, la cartera s'incrementa una mica menys, un 6,7%, tot i que ho fa en termes superiors a la mitjana del sector, que creix un 1,8%, amb dades a l'agost del Banc d'Espanya.

Pel que fa als recursos detallistes de clients sumen en total 76.309,6 milions d'euros, un 10,4% més, amb un creixement a Espanya del 10,6%, també per sobre del sector, que en fa un 6,1% amb dades a l'agost. "Per la seva banda, els recursos gestionats fora de balanç assumeixen una caiguda, any contra any, del 7,3%, a causa sobretot de la mala evolució dels mercats i de l'impacte que ha tingut sobre la valoració d'aquests actius", ha assenyalat el banc.

Noticias relacionadas

contador