ep maria dolores dancausa ceo de bankinter y pedro guerrero presidente del banco en la junta general
BANKINTER

Bankinter va assolir, el 30 de juny, un benefici net de 271 milions d'euros, per sobre del que esperava el consens i un 10,8% superior respecte al primer semestre del 2021 excloent-ne la plusvàlua extraordinària que el banc es va anotar l'any passat per la sortida a borsa de Línia Directa. Atenent només el benefici net procedent de l'activitat bancària en tots dos períodes comparats, l'increment és d'un 32%.

  • 7,62€
  • 1,33%

El banc ha dit que consolida al tancament del primer semestre de l'any la tendència de creixement mostrada en trimestres anteriors, gràcies a una activitat comercial "sostinguda" en tots els negocis i geografies en què opera.

Així mateix, ha subratllat que totes les línies de negoci i marges del compte de resultats, així com els principals indicadors, mostren creixements respecte al mateix període del 2021, "la qual cosa constata la capacitat per suplir amb ingressos purament bancaris els procedents de Línia Directa", la segregació del banc del qual es va produir a finals d'abril de 2021.

No s'adverteixen, de moment, incidències rellevants derivades de l'entorn econòmic actual

El resultat abans d'impostos de l'activitat bancària va assolir els 373,9 milions d'euros, xifra que en termes comparables suposa un 30% més que l'any anterior.

Pel que fa als principals indicadors de gestió, la rendibilitat sobre recursos propis del banc, ROE, se situa a l'11,6%, amb un ROT del 12,3%.

Per part seva, la ràtio de capital CET1 fully loaded arriba a l'11,9%, per sobre del llindar mínim exigit a Bankinter pel BCE, que és del 7,726%.

Pel que fa a la ràtio de morositat, se situa al 2,11% enfront del 2,34% de fa un any. L'entitat ha subratllat que no s'adverteixen, de moment, incidències rellevants derivades de l'entorn econòmic actual, i quan l'àmplia majoria dels ICO han finalitzat les seves mancances. Així mateix, el banc ha enfortit la cobertura d'aquesta morositat fins al 64,7% enfront del 62,5% de fa un any, "per prevenir qualsevol empitjorament de l'entorn".

La ràtio d‟eficiència es redueix al 44,4% des del 44,9% anterior. I posant el focus només en Bankinter España, aquesta ràtio se situa al 40,5% acumulat al juny.

MARGES

El marge d'interessos acumulat al tancament del semestre arriba fins als 665,7 milions d'euros, un 4,1% més que durant el mateix període del 2021.

El marge brut, per part seva, conclou en 962,8 milions d'euros, amb un creixement durant el període del 5,3%. Un 69% d'aquests ingressos procedeixen del marge d'interessos i un 32% de les comissions derivades de l'activitat del negoci. Aquestes últimes sumen al semestre un total de 303 milions d'euros, amb un creixement respecte al primer semestre del 2021 del 15%.

I quant al marge d'explotació abans de provisions, arriba al semestre als 535,1 milions d'euros, amb un creixement del 6,1%, després d'absorbir uns costos operatius de 428 milions, un 4,2% superiors als de l'any passat durant el mateix període.

BALANÇ

Els actius totals del banc arriben al tancament del semestre als 111.489,7 milions d'euros, un 8,6% més que fa un any.

El volum de la inversió creditícia a clients experimenta un creixement del 8,3% i arriba als 72.445,9 milions d'euros. Pel que fa específicament al negoci a Espanya, la inversió creditícia creix un 5,6% enfront d'un 0,9% més del sector amb dades al maig del Banc d'Espanya.

Pel que fa als recursos minoristes de clients, arriben als 77.546,8 milions d'euros, un 13% més. El creixement d'aquests recursos a Espanya també és del 13%.

Noticias relacionadas

contador