cbbny mellon sh11

El banc nord-americà Bank of New York Mellon (BNY Mellon) ha superat les expectatives del mercat. L'entitat ha aconseguit augmentar el benefici un 24% entre l'abril i el juny, el qual ha escalat fins als 1.068 milions de dòlars, en comparació amb els 864 milions del mateix període de l'any anterior. Pel que fa al trimestre anterior, els guanys han millorat un 9% (976 milions de dòlars).

"BNY Mellon va obtenir bons resultats financers en un entorn operatiu molt dinàmic, i seguim prenent mesures per posicionar l'empresa amb vista a un creixement subjacent més gran i una major eficiència operativa al llarg del temps", ha assegurat Robin Vince, president i CEO de la companyia.

L'agressiu enduriment de la política de la Reserva Federal (Fed) dels Estats Units va impulsar els ingressos obtinguts pel pagament d'interessos dels préstecs. En total, la facturació del banc nord-americà va augmentar un 5% en taxa anual i un 2% en taxa intermensual fins als 4.454 milions de dòlars. A més, els ingressos nets per interessos de BNY Mellon durant el trimestre van augmentar un 33%, fins als 1.100 milions de dòlars, enfront dels 824 milions de l'any anterior.

Tot i això, els ingressos per comissions van disminuir un 2%, a causa principalment dels menors ingressos per canvi de divises, l'impacte de la desinversió d'Alcentra i la combinació d'entrades netes acumulades d'actius sota gestió, parcialment compensats per la supressió de les exempcions de comissions del mercat monetari”. La provisió per a pèrdues creditícies va ser de 5 milions de dòlars, cosa que el banc atribueix als canvis en les previsions macroeconòmiques que van impulsar l'augment de les reserves relacionades amb el sector immobiliari comercial, que es van veure parcialment compensades per una reducció de les reserves relacionades amb les institucions financeres".

Les despeses no financeres es van mantenir estables, o van augmentar un 1% excloent-ne les partides destacades, relacionades amb litigis i indemnitzacions. "Aquest augment reflecteix l'increment de les inversions i les despeses relacionades amb els ingressos, així com l'impacte de la inflació, parcialment compensats per l'efecte favorable de l'estalvi en eficiència i l'impacte de la desinversió d'Alcentra", afegeixen.

D'altra banda, es van repartir 297 milions de dòlars en dividends als accionistes ordinaris i es van destinar 448 milions de dòlars a la recompra d'accions durant aquest període. El RoE (return on equity) de la companyia va ser del 12%, mentre que el RoTCE (return on tangible common equity) va pujar al 23% i la ràtio de capital ordinari de nivell 1 (CET1) se situa a l'11,1%.

Les dades van millorar les estimacions del consens, ja que el benefici per acció es va situar als 1,38 dòlars, i va superar àmpliament l'estimació mitjana dels analistes d'1,22 dòlars per acció.

"El nostre enfocament en el creixement dels ingressos i la disciplina de despeses ens va permetre impulsar un significatiu palanquejament operatiu positiu i millorar el nostre marge abans d'impostos fins al 30%, alhora que seguíem fent importants inversions en el nostre futur", ha afegit Vince.

Segons l'executiu de BNY Mellon, al segon trimestre es va observar “una especial fortalesa en la gestió de compensacions i garanties i en els rebuts de dipòsit.” Les nostres solucions recentment llançades, com la innovadora plataforma d'assessorament Wove de Pershing, ens fan confiar que els ingressos augmentaran amb el temps", ha apuntat.

"Després de la publicació de la prova de resistència bancària 2023 de la Reserva Federal el mes passat, hem augmentat el nostre dividend ordinari en un 14% a partir d'aquest trimestre, i el nostre enfocament general de mantenir un balanç resistent i d'alta qualitat i tornar capital als accionistes es manté sense canvis", va concloure Vince.

Noticias relacionadas

contador