bank of america logo

Bank of America (BofA) ha publicat aquest dilluns els resultats corresponents al segon trimestre del 2022, un període que s'ha saldat amb una forta caiguda del benefici net de l'entitat. I és que els guanys del banc nord-americà han passat dels 9.200 milions de dòlars de fa un any als 6.200 milions durant aquests últims tres mesos.

Així mateix, els guanys per acció també van caure per sota de les expectatives del consens, que anticipaven un benefici de 75 centaus per títol que finalment ha estat de 73 centaus per dret de BofA. Amb tot, després de publicar-se aquestes xifres les accions de BofA estan pujant per sobre de l'1% al premarket de Wall Street.

Per contra, els ingressos de Bank of America han repuntat fortament respecte al mateix període de l'any passat i han passat de 21.500 milions de dòlars a 22.700 milions, un augment del 5,7% en taxa interanual. Al trimestre anterior, el banc nord-americà va comunicar unes vendes de 23.200 milions de dòlars.

Els préstecs mitjans van repuntar fins als 1.105 milions de dòlars durant el trimestre, enfront dels 908 milions registrats fa un any. D'altra banda, els ingressos nets per interessos van augmentar en 2.200 milions de dòlars (+22%), fins als 12.400 milions de dòlars, gràcies a la pujada dels tipus d'interès, la menor amortització de primes i el creixement dels préstecs. Per contra, els ingressos no financers es van reduir en 989 milions de dòlars (-9%) fins als 10.200 milions a causa principalment de la feblesa dels mercats de capitals.

Per segments, la banca de consum va registrar un benefici de 2.889 milions de dòlars, una reculada sensible respecte als 3.308 milions de fa un any. El segment d'inversió, per contra, va aconseguir que el benefici repuntés un 16% fins als 1.151 milions, enfront dels 992 milions de dòlars aconseguits al segon trimestre del 2021. No obstant, la banca global va experimentar una fortíssima reculada del 38% en benefici seu, passant de 2.425 milions durant el mateix període de fa un any als 1.507 milions comunicats al tancament de juny de 2022.

“El nostre fort motor de creixement orgànic es va posar de manifest una vegada més en les noves obertures de comptes de xecs, inversions de consum i petites empreses, així com en les noves llars netes de Merrill i Private Bank i en els nous clients de banca comercia ”, ha assenyalat Brian Moynihan, conseller delegat i president de BofA. El CEO ha destacat que els ingressos “van augmentar un 6% i vam obtenir el nostre quart trimestre consecutiu de palanquejament operatiu”.

"Els nostres clients de consum als EUA van continuar sent resistents amb uns saldos de dipòsits i uns nivells de despesa que segueixen sent forts. El creixement dels préstecs va continuar en tota la nostra franquícia i els nostres equips de mercat van ajudar els clients a superar la important volatilitat que reflecteix la incertesa econòmica", ha afegit Moynihan. Així mateix, de cara a la segona meitat de l'any, el president de BofA assenyala que "estem ben posicionats per obtenir resultats per als nostres accionistes, alhora que seguim invertint en la nostra gent, negocis i comunitats”.

contador