ep logo de bank of america en la fachada de sus oficinas en los angeles
Uli Deck/dpa - Archivo

Bank of America ha superat les expectatives del mercat amb els resultats del segon trimestre del 2023. L'entitat ha reportat un benefici net de 7.400 milions de dòlars, un 19% més que els 6.200 milions de dòlars del mateix període del 2022.

Això es tradueix en un benefici per acció (BPA) de 0,88 centaus per títol enfront dels 0,73 centaus per acció del trimestre finalitzat el juny de l'any anterior i s'ha situat per sobre de les previsions del consens, que estimaven 0,84 centaus per títol.

Els ingressos del banc, per part seva, s'han incrementat un 11%, fins a assolir els 25.200 milions de dòlars en comparació amb els 22.700 milions de dòlars del segon trimestre de l'any passat i millorant els 25.050 milions de dòlars previstos pel mercat. Aquest creixement ha estat propiciat per un augment del 14% en els ingressos nets per interessos (14.200 milions de dòlars).

"Registrem un dels trimestres i períodes d'ingressos nets del primer semestre més forts de la història de la companyia. El creixement orgànic continu dels clients i l'activitat dels clients en tots els nostres negocis van complementar els impactes beneficiosos dels tipus d'interès més alts i van produir un augment de l'11% als ingressos", ha afirmat Brian Moynihan, president i conseller delegat de BofA.

La provisió per a pèrdues creditícies s'ha situat en 1.100 milions de dòlars, un augment de 602 milions de dòlars respecte al mateix període del 2022.

Per línies de negoci, la Banca de Consum ha obtingut un benefici net de 2.900 milions de dòlars, mentre que els ingressos han crescut un 15%, fins als 10.500 milions de dòlars.

La divisió de Gestió Global de Patrimoni i Inversions ha ubicat el benefici net en 978 milions de dòlars, la de Banca Global, en 2.700 milions de dòlars, i la de Mercats Globals, en 1.100 milions de dòlars.

Respecte a la situació econòmica, Moynihan ha declarat que segueix veient “una economia saludable als EUA que està creixent a un ritme més lent, amb un mercat laboral resistent. Tots els negocis van tenir un bon exercici i vam veure una millora en les participacions de mercat, particularment en els nostres negocis de Vendes i Comerç i Banca d'Inversió. Un balanç sòlid i una àmplia liquiditat ens van permetre continuar amb les inversions a la nostra franquícia per generar valor a llarg termini”.

Noticias relacionadas

contador