ep logo de bank of america en la fachada de sus oficinas en los angeles
Uli Deck/dpa - Archivo

Les accions de Bank of America (BofA) pugen a la preobertura de Wall Street després que l'entitat nord-americana hagi notificat que ha guanyat 6.900 milions de dòlars al segon trimestre de l'any. Tot i que aquesta xifra se situa un 6% per sota dels 7.400 milions de benefici aconseguits durant el mateix període comparable de l'any anterior, els resultats de la companyia dels Estats Units han superat les expectatives del consens.

En concret, el benefici per acció (BPA) de BofA ha estat de 83 centaus per títol, cinc centaus per sota del que s'ha aconseguit fa un any, però tres més que els 80 centaus que esperava el mercat.

Així mateix, els ingressos van escalar fins als 25.400 milions, un 1% més respecte a l'any passat, com a conseqüència de l'augment de les comissions de gestió d'actius i de la banca d'inversió, així com dels ingressos per vendes i negociació. El consens d'analistes esperava que les vendes de BofA fossin de 25.200 milions entre abril i juny.

Això, malgrat el descens dels ingressos nets per interessos (NII, per les sigles en anglès), que van disminuir un 3%, fins als 13.700 milions de dòlars. L'entitat atribueix això que "l'augment dels costos dels dipòsits va compensar amb escreix el rendiment més gran dels actius i el modest creixement dels préstecs". El NII és la diferència entre allò que el banc guanya amb els préstecs i allò que paga als dipositants pels seus estalvis. És una de les principals formes que tenen els bancs de guanyar diners.

Per segments de negoci, la banca de consum de BofA va reduir el benefici fins als 2.595 milions de dòlars des dels 2.853 milions anteriors. Els ingressos per al període van ser de 10.206 milions de dòlars, un 3% menys, i els dipòsits mitjans es van reduir un 6% fins als 949.000 milions. Durant aquest període, BofA va afegir 278.000 nous clients nets, tancant així el vint-i-dosè trimestre consecutiu de creixement.

Pel que fa al segment de gestió de patrimonis, el benefici va augmentar des dels 978 milions fins als 1.026 milions de dòlars, alhora que els ingressos van augmentar en 500 milions fins als 5.574 milions de dòlars. Els saldos rècord de clients, de més de 4 bilions de dòlars, van augmentar un 10%, impulsats per les valoracions de mercat més grans i els fluxos nets positius de clients. Així mateix, BofA va afegir 6.100 noves relacions netes gràcies a Merrill Lynch i la banca privada.

D'altra banda, el segment de banca global va reduir els guanys un 20% fins als 2.116 milions de dòlars, mentre que el negoci de mercats globals va augmentar el benefici en 300 milions fins als 1.410 milions de dòlars i va tancar el trimestre sense un dia amb saldo negatiu als mercats.

"El nostre equip ha aconseguit un altre trimestre sòlid, atenent una base de clients cada vegada més gran. La fortalesa i la capacitat de generació de beneficis del nostre negoci líder de banca de consum es complementen amb el creixement i la rendibilitat dels nostres negocis de mercats globals, banca global i gestió de patrimonis. El nostre negoci de mercats globals va registrar el seu novè trimestre consecutiu de creixement interanual dels ingressos en vendes i negociació, amb una rendibilitat de dos dígits. Les nostres inversions en aquest negoci estan donant resultats per als nostres accionistes", afirmat Brian Moynihan, president i conseller delegat de Bank of America.

D'altra banda, BofA ha proveït 1.500 milions de dòlars per a pèrdues creditícies, 200 milions més respecte al primer trimestre del 2024 i 400 milions més enfront del segon trimestre del 2023. A més, la ràtio de capital CET 1 se situa a l'11,9%, 122 punts bàsics per sobre del nou mínim regulatori que entra en vigor el proper 1 d'octubre.

Cal assenyalar que JP Morgan, Wells Fargo i Citi van superar les expectatives d'ingressos i beneficis la setmana passada, una ratxa que ha continuat Goldman Sachs aquest dilluns ajudat per un repunt de l'activitat al mercat borsari nord-americà.

contador