ep aerogeneradores de audax renovables
AUDAX RENOVABLES - Archivo

Audax aconsegueix revertir la situació de pèrdues i el 2022 aconsegueix un benefici de 7,768 milions d'euros, enfront dels números vermells de 3,313 milions d'euros registrats al tancament del 2021. La companyia, a més, ha incrementat els seus ingressos un 56%, fins a assolir unes vendes totals de 2.633 milions d'euros.

  • 1,81€
  • -0,11%

Segons detallen en un comunicat, les mesures d'optimització del negoci engegades durant l'any, la seva política de diversificació de mercats i l'augment del 9% de nova potència instal·lada (assolint els 245 MW) s'ha traduït en un augment del marge brut del 17%, fins a 144 milions, i un 16% de l'EBITDA (54 milions d'euros).

Audax reconeix que els resultats continuen emmarcats "en un entorn macroeconòmic marcat pel conflicte a Europa de l'Est, que ha perllongat i accentuat la volatilitat i l'increment de preus de les matèries primeres als diferents mercats on el grup opera". Tot i això, "gràcies a la integració vertical, la companyia ha estat capaç de gestionar amb èxit l'elevada volatilitat", expressen.

La companyia ha incrementat el pes de la generació en la seva contribució a l'EBITDA, passant del 27% el 2021 al 42% el 2022. instal·lada i més preu de venda, cal destacar que aquest EBITDA de generació està donat per una cartera activa valorada al tancament del 2022 per part d'un expert independent en 129 milions d'euros, i en cartera en desenvolupament s'hi queden 130 milions d'euros d'actius que encara no generen EBITDA perquè no han arribat a fase d'operació".

Respecte al deute financer brut, la companyia va aconseguir reduir el nivell d'endeutament en 130 milions d'euros, situant-lo en 642 milions. La companyia va aconseguir una generació de 152 milions de flux de caixa operativa, dels quals va destinar un total de 45 milions a noves inversions i 146 milions a reduir deute.

Fent un exercici proforma, si l'operació de Market Access amb Shell Energy Europe Limited a Espanya hagués tingut impacte durant tot l'exercici 2022, Audax hauria generat aproximadament 50 milions d'euros addicionals de flux de caixa, assenyalen.

contador