ep archivo   atresmedia
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo

El benefici net d'Atresmedia durant els nou primers mesos de l'any va augmentar un 8,2%, fins als 77,4 milions d'euros, mentre que els ingressos van créixer un 7%, fins als 713,2 milions. El resultat brut d'explotació (EBITDA) és de 116,0 milions d‟euros, una millora de 5,7 milions d‟euros respecte al 2023 (+5,2%).

  • 4,44€
  • -2,63%

La inversió publicitària total augmenta un 5,5%. El mitjà televisió creix un 4,0% i el mitjà ràdio, un 4,9%, en ambdós casos incloent-hi els seus mercats digitals.

El negoci Audiovisual assoleix uns ingressos nets de 662,3 milions d'euros enfront dels 618,9 milions d'euros obtinguts durant els nou primers mesos del 2023, xifra que suposa un increment del 7,0%.

Els ingressos nets de publicitat en Contingut Audiovisual creixen un 5,2% i arriben durant el període als 560,9 milions d'euros.

Atresmedia registra entre el gener i el setembre del 2024 un share del 26,4% i acumula 8 trimestres consecutius de lideratge. Supera per 1,3 punts Mediaset malgrat tenir un canal menys i incrementa l'avantatge amb el seu principal competidor, segons detalla al comunicat de resultats remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Tanca el tercer trimestre de l'any líder amb un 25,0%, a 0,8 punts de Mediaset i a més de 7 punts de TVE. Atresmedia encadena 17 mesos consecutius de lideratge.

Els ingressos de producció i distribució de continguts arriben als 67,5 milions d'euros enfront dels 58,8 milions d'euros durant el setembre de l'any anterior, un increment del 14,8% explicat principalment per les vendes internacionals de continguts, els ingressos B2C i B2B de la plataforma SVOD Atresplayer i el negoci del Cinema.

Els altres ingressos, que inclouen principalment esdeveniments, llicències, drets editorials i vendes de la plataforma de viatges Waynabox, arriben als 34,5 milions d'euros enfront dels 27,5 milions d'euros del 2023, xifra que suposa un creixement del 25,6%.

El negoci Ràdio aconsegueix durant els nou primers mesos del 2024 uns ingressos nets de 57,7 milions d'euros, enfront dels 54,3 milions d'euros obtinguts durant el mateix període de l'any anterior, xifra que suposa un creixement del 6,2%.

PERSPECTIVES

Les perspectives macroeconòmiques per als propers mesos continuen sent "raonablement optimistes", segons Atresmedia. En l'actual context, el mercat de la publicitat total ha experimentat una de les millors arrencades d'any dels darrers exercicis, destaca.

"El primer trimestre del 2024 va ser especialment sorprenent, amb altes taxes de creixement a la majoria dels suports publicitaris del grup. El ritme de creixement va ser menor al segon trimestre, però encara en positiu. Al tercer trimestre es manté, en general, als nivells d'inversió de l'any anterior", precisa.

Pel que fa a les expectatives publicitàries per a finals d'any, la companyia estima una inversió publicitària en tots els seus suports de TV i Ràdio (mesurat en ambdós casos com la suma de la publicitat convencional i digital) no gaire diferent del mateix període del 2023.

"A l'àmbit de la nostra posició financera, i tenint en compte els fons generats després de l'operació a Fever, considerem raonable una estimació de caixa neta al tancament de l'exercici 2024 propera als 100 milions d'euros aproximadament. Aquesta estimació recull el pagament del dividend final amb càrrec a l'exercici 2023 al juny, per valor de 0,24 euros per acció (54 milions d'euros) i assumeix durant el mes de desembre el pagament previsible d'un dividend a compte a càrrec de l'exercici actual".

Noticias relacionadas

contador