Associated British Foods, ABF, Primark, retail, Photo: PRShots.com

Associated British Foods, matriu de Primark, va aconseguir un benefici un 5% superior el seu any fiscal que va concloure el 16 de setembre, fins als 1.500 milions de lliures.

Els ingressos van augmentar un 16%, fins als 19.750 milions de lliures, mentre que el benefici abans d'impostos va créixer un 25%, fins als 1.340 milions de lliures.

El flux de caixa lliure també es va tornar positiu i va arribar als 269 milions, gràcies en part a l'escassetat d'inventari a causa dels problemes a la cadena de subministrament. El deute net va augmentar fins als 2.260 milions de lliures.

D'altra banda, Associated British Foods ha anunciat que recomprarà accions per valor de 500 milions de lliures al nou exercici, després d'haver completat un programa pel mateix import.

A més, vol augmentar el dividend fins a un total de 60 penics per acció, incloent-hi un pagament especial de 12,7 penics i un dividend final de 33,1 penics, en comparació amb els 43,7 penics de l'any anterior.

"La companyia té la generositat de repartir un dividend especial impressionant, a més de seguir endavant amb una recompra d'accions recurrent. Associated British Foods pot semblar una estranya col·lecció de negocis, però la diversificació inherent a la seva estructura de conglomerat està sent útil en temps més incerts", destaquen els analistes d'AJ Bell.

Pel que fa als resultats de Primark, les vendes de la cadena tèxtil van créixer un 17% al seu darrer any fiscal, fins als 9.008 milions de lliures. Mentrestant, el benefici operatiu ajustat va baixar un 3%, fins als 735 milions de lliures. Les vendes comparables també van créixer un 8,5% i Primark representa ara una mica menys de la meitat dels ingressos totals del grup.

"Ara que el marge de Primark està tornant als seus nivells històrics, veiem el futur d'aquest negoci amb confiança. Els nostres negocis d'alimentació també estan en molt bona forma i el nostre negoci de sucre, en particular, hauria de tenir una rendibilitat molt millor al proper any", ha assenyalat George Weston, director executiu.

Des d'interactive investor comenten que AB Foods "ha obtingut un resultat tranquil·litzador, recolzat per la diversitat del seu model de negoci i una altra contribució significativa del seu negoci insígnia, Primark".

Noticias relacionadas

contador