asmlcb

L'holandesa ASML Holding, proveïdor clau per als fabricants de xips informàtics, va obtenir un benefici net de 1.411 milions d'euros al segon trimestre de l'any enfront dels 1.040 milions del mateix període de fa un any i els 695 milions d'euros que va guanyar al primer trimestre del 2022.

  • 664,50€
  • 4,78%

Les vendes netes de la companyia van pujar fins als 5.431 milions des dels 3.534 milions del trimestre previ, amb un marge brut del 49,1%.

Els ingressos del trimestre van superar les estimacions dels analistes de 5.280 milions, mentre que el benefici no va arribar a previsions (1.440 milions).

ASML ha dit que els marges s'han vist afectats per l'augment dels costos de la inflació i que els guanys es van veure impactats pel retard en el reconeixement dels ingressos d'alguns sistemes que estaven enviant els clients abans que s'haguessin provat completament als Països Baixos.

La companyia ha destacat el rècord de reserves trimestrals durant el període, fins als 8.500 milions i ha dit que espera unes vendes netes al tercer trimestre del 2022 d'entre 5.100 i 5.400 milions d'euros i un marge brut d'entre el 40% i el 50%.

Així mateix, ASML preveu un creixement de les vendes per a tot l'any del 10% i que el valor dels enviaments ràpids el 2022, que comporta un retard en el reconeixement dels ingressos per al 2023, augmenti al voltant de 1.000 milions d'euros, fins a uns 2.800 milions.

"Alguns clients estan indicant signes d'alentiment de la demanda en determinats segments de mercat, però seguim observant una forta demanda dels nostres sistemes, impulsada per les megatendències mundials de l'automoció, la informàtica d'alt rendiment i la transició a l'energia verda. Encara que seguim planejant enviar un nombre rècord de sistemes aquest any, les creixents limitacions de la cadena de subministrament han endarrerit l'inici dels enviaments, per tant, estem augmentant el nombre previst d'enviaments durant la resta d'aquest any per poder subministrar els nostres clients les ampliacions de capacitat necessàries", ha declarat el CEO d'ASML, Peter Wennink.

Noticias relacionadas

contador