ep arcelormittal
ARCELORMITTAL - Archivo

ArcelorMittal va perdre 1.882 milions de dòlars en el quart trimestre de 2019 enfront de les pèrdues de 539 milions del tercer trimestre de l'any passat i al benefici positiu de 1.193 milions del quart trimestre de 2018. En el conjunt de l'any, la companyia ha perdut 2.454 milions de dòlars enfront del benefici de 5.149 milions de 2018. Les seves accions es disparen aquest dijous al voltant d'un 10%.

  • 23,25€
  • 4,64%

No obstant això, la siderúrgica reacciona amb fortes pujades a borsa a aquests comptes després de presentar unes expectatives optimistes per al 2020. La companyia aprecia els primers símptomes d'una millora de les condicions en 2020, principalment en els mercats dels EUA, Europa i el Brasil.

"Hi ha senyals que la desacceleració de la demanda real està començant a estabilitzar-se, i l'entorn favorable dels inventaris significa que esperem que el consum d'acer en els nostres mercats principals creixi en 2020", ha indicat.

ArcelorMittal també ha dit que espera que les necessitats d'efectiu de l'empresa siguin aproximadament de 4.500 milions de dòlars enguany enfront dels 5.000 milions en 2019.

El resultat operatiu de ArcelorMittal en l'últim exercici fiscal va llançar pèrdues de 627 milions de dòlars (570 milions d'euros), en contrast amb el benefici d'explotació de 6.539 milions de dòlars (5.942 milions d'euros) de 2018.

Així mateix, el resultat brut d'explotació (Ebitda) del grup siderúrgic va registrar en 2019 una caiguda del 49,4% en comparació amb l'any anterior, fins als 5.195 milions de dòlars (4.721 milions d'euros).

D'altra banda, ArcelorMittal ha informat que al tancament de l'exercici el seu nivell de deute net era de 9.300 milions de dòlars (8.451 milions d'euros), el més baix des de la fusió, amb vista a complir l'objectiu de reducció de deute de 7.000 milions de dòlars (6.361 milions d'euros) a la fi de 2020.

De cara a l'exercici 2020, la multinacional ha advertit que hi ha signes que la desacceleració de la demanda real "està començant a estabilitzar-se", mentre que el positiu entorn d'inventaris suposa l'expectativa que el consum aparent d'acer en els mercats 'core' de la companyia creixerà en 2020.

"2019 va ser un any molt dur, que es va reflectir clarament en la nostra rendibilitat reduïda", ha declarat Lakshmi N. Mittal, president i conseller delegat de ArcelorMittal, qui ha destacat, no obstant això, la sòlida capacitat de generar efectiu de l'empresa, la qual cosa va contribuir a reduir a mínims l'endeutament. "Esperem seguir desapalancant-nos enguany", ha afegit.

"Encara que les condicions del mercat continuen sent difícils, hi ha encoratjadors signes inicials de millora, particularment en els nostres negocis 'core' dels EUA, Europa i el Brasil", ha apuntat Mittal.

"En completar l'adquisició de Essar Steel l'Índia en associació Nippon Steel, ens hem assegurat una nova oportunitat per al grup en el mercat indi", ha assenyalat Mittal, apuntant que la companyia continua invertint estratègicament en I+D, incloent processos de baixos nivells d'emissions de carboni.

"L'acer té el potencial de reduir significativament les seves emissions de carboni, però les noves mesures polítiques seran vitals", ha advertit l'empresari, al mateix temps que s'ha mostrat esperançat per la posició adoptada sobre aquest tema per la nova Comissió Europea.

contador