ep archivo   arcelormittal 20240116133504
FICA-UGT - Archivo

ArcelorMittal va guanyar 504 milions de dòlars al segon trimestre del 2024, "en gran mesura per l'impacte comptable de l'ajust a mercat no monetari de les accions de Vallourec", segons ha explicat el gegant siderúrgic aquest dijous.

  • 20,51€
  • 0,00%

Les vendes de la companyia durant el segon trimestre van baixar fins als 16.250 milions de dòlars, enfront dels 18.606 milions del mateix període del 2023.

Per part seva, el benefici brut d'explotació (EBITDA) del trimestre va baixar fins als 1.862 milions de dòlars des dels 2.998 milions.

"CONDICIONS INSOSTENIBLES"

Sobre les previsions per al negoci, Arcelor "creu que les condicions actuals del mercat són insostenibles: l'excés de producció de la Xina en relació amb la demanda està donant com a resultat diferencials d'acer interns molt baixos i exportacions agressives, els preus de l'acer tant a Europa com als Estats Units estan per sota del cost marginal”.

Així, l'empresa "espera que la demanda aparent sigui més gran al segon semestre del 2024 en comparació amb el segon semestre del 2023 (que es va veure afectat per la reducció d'existències, particularment a Europa). Com els nivells absoluts d'inventari segueixen sent baixos, particularment a Europa, l'empresa continua sent optimista que l'activitat de reposició d'existències es produirà una vegada que la demanda real es comenci a recuperar”.

Arcelor també espera que "la inversió de 1.600 milions de dòlars en capital circulant al primer semestre del 2024 es reverteixi a finals d'any, cosa que recolza les perspectives de generació de flux de caixa lliure. S'espera que la finalització dels projectes de creixement estratègic de la companyia recolzi un EBITDA estructuralment més alt i un flux de caixa invertible durant els propers períodes”.

Noticias relacionadas

contador