La siderúrgica ArcelorMittal ha anunciat que el benefici de la companyia s'ha reduït dràsticament entre el gener i el juny. Els guanys de la companyia radicada a Luxemburg han minvat un 63% durant el semestre i s'han situat als 2.956 milions de dòlars, en comparació amb els 8.048 milions de dòlars del mateix període de l'any anterior. La retallada en el benefici és igual d'acusada al segon trimestre, ja que els guanys entre l'abril i el juny van ser de 1.860 milions de dòlars enfront dels 3.923 milions de l'any anterior.
- 23,90€
- -0,29%
Les vendes de l'acereria també s'han reduït notablement els sis primers mesos de l'any. Si al tancament del juny del 2022 els ingressos d'ArcelorMittal van ser de 43.978 milions de dòlars, aquesta vegada la siderúrgica ha tancat el sisè mes de l'any amb vendes per valor de 37.107 milions. Durant el trimestre la caiguda és menys acusada, ja que els ingressos entre abril i juny han estat de 18.606 milions de dòlars enfront dels 22.142 milions aconseguits l'any anterior.
Al primer semestre del 2023, els ingressos procedents d'empreses associades, empreses conjuntes i altres inversions van ser inferiors en 711 milions de dòlars, enfront dels 1.100 milions de dòlars del primer semestre del 2022. Segons la companyia, això es deu principalment a les menors aportacions d'AMNS Calvert i de les participades europees. A més, la companyia destaca que el primer semestre del 2022 va incloure el dividend anual d'Erdemir de 117 milions de dòlars, que no es va rebre al primer semestre del 2023.
La producció d'acer s'ha reduït durant els sis primers mesos de l'any. Així, entre el gener i el juny ArcelotMittal ha produït 29,2 milions de tones, un 15% menys si es compara amb els 30,9 milions de tones que va produir durant el mateix període de l'any anterior. Tot i això, la producció de la companyia va créixer durant els últims tres mesos, ja que va produir 14,7 milions de tones d'acer enfront dels 14,5 milions produïdes durant el mateix trimestre del 2022.
Els lliuraments totals d'acer al segon trimestre del 2023 van baixar un 1,7%, fins als 14,2 milions de tones, enfront dels 14,5 milions de tones del primer trimestre del 2023. Les expedicions d'acer a Amèrica van disminuir un 8,4% "a causa dels menors lliuraments de planxes procedents d'empreses del grup (principalment Brasil) venudes a JV Calvert i de les menors partides enviades a Mèxic".
Així mateix, també es van reduir un 6,2% a Europa a causa de les interrupcions de producció a França i Espanya, compensades "en part" per un augment del 22% al Brasil "a causa principalment de l'adquisició d'ArcelorMittal Pecém". "Excloent-ne l'impacte d'ArcelorMittal Pecém, les expedicions d'acer al segon trimestre del 2023 van ser un 5,4% inferiors a les del primer trimestre del 2023", detallen des de la companyia.
La companyia ha aprofitat per revisar a la baixa les previsions. Ara, la companyia espera que la demanda d'acer sense tenir en compte l'efecte de la Xina creixi entre un 1% i un 2% enfront de la previsió d'entre el 2% i el 3% anterior. ArcelorMittal espera que la demanda d'acer minvi als Estats Units, Europa i Brasil, es mantingui estable a la Xina i augmenti a l'Índia.
Per part seva, la companyia ha explicat que continua centrada en l'execució dels seus plans de creixement i en l'aplicació de la seva política d'assignació de capital i rendibilitat, després d'haver pagat el juny el primer termini d'un dividend base de 0,44 dòlars (0,39 euros) per acció, així com també ha recomprat 24,8 milions d'accions des del començament d'any.
"Hem obtingut uns resultats financers sòlids al primer semestre de l'any, que reflecteixen la millora de les condicions del mercat i també l'impacte positiu de les recents adquisicions estratègiques", destaca Aditya Mittal, conseller delegat de la companyia. El directiu també ha subratllat que l'empresa es troba en una bona posició, centrada a aconseguir un progrés estratègic més gran al segon semestre.