ep archivo   oficinas de applus
Europa Press - Archivo

Applus+ ha anunciat aquest dimarts una actualització del negoci del primer trimestre, revelant que els seus ingressos del període van pujar fins als 476,8 milions d'euros, un 10,2% més (el creixement orgànic va ser del 8,8%).

  • 12,66€
  • -0,78%

El resultat operatiu es va situar en 47,9 milions, amb un marge del 10,0% (la qual cosa representa una millora de 80 punts bàsics sobre el reportat al primer trimestre del 2022).

El flux d'efectiu ajustat va quedar en 34 milions d'euros enfront dels 42 milions del primer trimestre del 2022. Per la seva banda, la ràtio de palanquejament financer (Deute net/EBITDA) se situa en 2,6 vegades, amb una liquiditat de 476 milions.

Applus+ ha anunciat aquestes magnituds en ple procés de 'licitació' per la companyia. Tal com va confirmar la setmana passada, "ha rebut de certs inversors mostres d'interès, no vinculants i no sol·licitades, a la potencial adquisició de la societat, demanant accés a una revisió d'informació, accés que s'ha concedit".

L'empresa ha subratllat la bona arrencada d'any, amb "fort" creixement orgànic d'ingressos, i ha explicat que el segon pla de recompra d'accions (5%) està gairebé completat. Així mateix, ha indicat que es mantenen les perspectives de resultats per al 2023. Així, estima un creixement orgànic dels ingressos entre mig i alt dígit únic; un marge estable sobre l'actual cartera de negocis; i continuar millorant la composició de la cartera de negocis a través de noves adquisicions i desinversions selectives.

Amb tot, Applus+ ha dit que estan compromesos per assolir els objectius del pla estratègic, incloent-hi el de marge del 12% el 2024.

"Atesa la nostra bona arrencada l'any, reiterem la nostra confiança en aconseguir els objectius marcats per al 2023. Després de la desinversió del negoci de petroli i gas als Estats Units, que esperem que es completi durant els propers mesos, actualitzarem l'objectiu de marges a l'alça". Estem al camí adequat per complir els objectius fixats al Pla Estratègic per al 2024, incloent-hi el marge operatiu del 12%”, ha declarat el seu CEO, Joan Amigó.

Noticias relacionadas

contador