ep archivo   centro operativo de amazon fresh en zaragoza
EUROPA PRESS. - Archivo

Amazon va presentar aquest dijous, després del tancament de Wall Street, els resultats corresponents al primer trimestre de l'any, durant el qual ha registrat uns guanys de 3.172 milions de dòlars, enfront de les pèrdues de 3.844 milions del mateix període de l'any passat. El benefici per acció ha estat de 0,31 dòlars, per sobre de la previsió de consens, que n'esperava 0,21 dòlars. Tot i això, les seves accions cauen un 3% a la sessió pel fet que els inversors penalitzen una desacceleració del seu negoci al núvol.

  • 200,00$
  • 1,42%

Les vendes netes van augmentar un 9%, fins als 127.400 milions de dòlars, que van superar les previsions de 124.500 milions. Per àrees geogràfiques, la facturació a Amèrica del Nord va créixer un 11%, fins als 76.900 milions, mentre que les vendes del segment internacional van augmentar un 1% a la comparativa interanual, fins als 29.100 milions.

Els ingressos operatius van augmentar fins als 4.800 milions al primer trimestre, en comparació amb els 3.700 milions del primer trimestre del 2022. Per llocs, les xifres d'Amèrica del Nord van pujar fins als 900 milions, en comparació amb la pèrdua operativa de 1.600 milions al primer trimestre del 2022, mentre que la divisió AWS hi va aportar 5.100 milions, i el segment internacional va reportar pèrdues de 1.200 milions.

"Hi ha molt que m'agrada de com els nostres equips estan lliurant als clients, particularment enmig d'una economia incerta. El nostre negoci de botigues continua millorant el cost de servei a la nostra xarxa mentre augmenta la velocitat amb què posem els productes a les mans de els clients (esperem tenir la nostra entrega Prime més ràpida el 2023)", va destacar Andy Jassy, conseller delegat d'Amazon.

Durant el període, la companyia va registrar gairebé 26 milions de clients que van rebre els seus productes el mateix dia de la comanda, xifra que representa un augment del 50% en comparació amb l'any passat en aquest aspecte. A més, va incorporar als Estats Units marques com Lancôme, Shiseido, World of Martha de Martha Stewart, Rent the Runway, KNOW Beauty de Vanessa Hudgens, així com les noves col·leccions The Drop de Harlem Fashion Row i Coco & Breezy.

Els ingressos per anuncis van pujar fins als 9.509 milions d'euros, xifra que representa una millora del 21% i supera també les expectatives de mercat, xifrades en 9.080 milions.

"El nostre negoci de publicitat continua generant un sòlid creixement, en gran part a causa de la nostra contínua inversió en aprenentatge automàtic que ajuda els clients a veure informació rellevant quan interactuen amb nosaltres, cosa que alhora ofereix resultats inusualment sòlids per a les marques", va afegir Andy Jassy.

De cara al proper trimestre, la companyia espera registrar unes vendes netes compreses entre els 127.000 milions i els 133.000 milions, o que creixin entre un 5% i un 10% en comparació amb el segon trimestre del 2022. A més, preveu que els ingressos operatius oscil·len entre 2.000 i 5.500 milions de dòlars.

L'EVOLUCIÓ DEL NEGOCI AL NÚVOL

Tot i aquestes xifres i previsions, l'evolució del negoci al núvol (cloud computing) no ha agradat al mercat. Les vendes d'Amazon Web Services (AWS) van augmentar un 16% al primer trimestre, fins a 21.350 milions de dòlars, per sobre dels 21.220 milions.

Tot i això, la pujada va marcar una desacceleració respecte a la pujada del 20% registrada al trimestre anterior. "Els clients continuen avaluant maneres d'optimitzar la seva despesa al núvol en resposta a les difícils condicions econòmiques del primer trimestre", va explicar Brian Olsavsky, director financer de la companyia.

"Estem veient que aquestes optimitzacions continuen al segon trimestre, amb taxes de creixement d'ingressos d'abril d'aproximadament 500 punts bàsics més baixes que les que vam veure al primer trimestre", va afegir. Les seves paraules van ser el principal motiu perquè el valor es capgirés després d'una reacció alcista als seus resultats.

contador