ep archivo   junta de accionistas de amadeus 2018
AMADEUS - Archivo

Amadeus, companyia tecnològica líder mundial en el negoci de reserves aèries, ha anunciat els primers beneficis trimestrals des de la pandèmia "gràcies a la millora sostinguda dels volums de viatges", segons ha indicat en nota de premsa.

  • 67,54€
  • 1,32%

El benefici ajustat es va situar als 23,8 milions d'euros, un 92,6% menys que al mateix període del 2019, però una xifra que suposa un increment del 14,5% davant la taxa de creixement del segon trimestre. Durant els nou primers mesos de l'exercici, les pèrdues s'han reduït un 61% davant el mateix període del 2020, fins als 83 milions d'euros.

Per part seva, els ingressos fins al setembre van avançar un 9,4%, fins als 1.860 milions d'euros, tot i que encara es troben un 56% per sota dels del 2019.

A més, el benefici operatiu EBITDA es va disparar fins als 405,7 milions d'euros fins al setembre, davant dels 196,2 milions d'euros de l'any passat. Tot i això, encara és un 76,8% inferior al del mateix període del 2019.

El flux d'efectiu disponible es va elevar fins als 83,6 milions d'euros, o 103,5 milions d'euros excloent-ne les despeses d'execució del programa d'estalvi de costos (56,5 milions d'euros durant el període de nou mesos, excloent-ne les despeses d'execució assumits).

El 30 de setembre del 2021, el deute financer net pujava fins als 3.173,9 milions d'euros, enfront dels 3.073,9 milions del mateix període de l'any passat.

LUIS MAROTO ES MOSTRA OPTIMISTA

Luis Maroto, conseller delegat d'Amadeus, ha destacat que "durant el tercer trimestre, seguim constatant millores en els volums i tendències positives, tant a les reserves àrees com als passatgers embarcats, a totes les regions".

"Aquesta tendència", ha afegit el directiu, "s'estén al nostre segment d'Hotels, on registrem millores dels resultats a tota la cartera de solucions, especialment a les línies d'ingressos que depenen de les transaccions, com les reserves i els clics multimèdia".

"De cara a la resta de l'any", ha conclòs Maroto, "estem segurs que el nostre dinamisme comercial, juntament amb la tendència a l'alça dels volums de viatges, ens permetran continuar avançant cap a la recuperació".

LA VALORACIÓ DELS EXPERTS

Juan Tuesta, analista de Bankinter, que aconsella comprar el valor, amb una valoració de 62 euros per acció, comenta que “les xifres han estat una mica per sota del que s'esperava i per tant el mercat podria acollir-les negativament. En tot cas, creiem que després d'un any i mig enormement complicat, atesa l'alta vinculació del negoci amb el trànsit aeri (80%), comencem a veure progressivament una millora de les xifres".

Per part seva, Iván San Félix, analista de Renta 4, que aconsella mantenir en cartera, amb un preu objectiu de 63,50 euros, explica que "la reestructuració està permetent reduir les despeses fixes i capex més del previst". Aquest expert també destaca que el deute es va reduir en 207 milions davant el segon trimestre de l'any, després d'haver generat 84 milions d'euros en caixa.

Noticias relacionadas

contador