alphabet portada

Alphabet, la matriu de Google, ha ofert aquest dimarts els resultats corresponents al segon trimestre, durant el qual ha registrat un benefici de 18.368 milions de dòlars, xifra que suposa un creixement del 15% des dels 16.002 milions reportats durant el mateix període del 2022. Els guanys per acció han estat d'1,44 dòlars, per sobre dels 1,22 de fa un any i dels 1,34 dòlars avançats pel consens. Els títols de la companyia pugen més d'un 6% a Wall Street.

  • 182,93$
  • 0,43%

Els ingressos han pujat fins als 74.604 milions, xifra que suposa un avenç del 7% en la comparativa interanual i millora també les expectatives de consens, fixades als 72.820 milions. El benefici operatiu va créixer un 29%, fins als 21.838 milions.

"Hi ha un impuls emocionant en els nostres productes i l'empresa, que va impulsar sòlids resultats aquest trimestre. El nostre lideratge continu en IA i la nostra excel·lència en enginyeria i la innovació estan impulsant la propera evolució de Cerca i millorant tots els nostres serveis. Amb quinze productes que cada un atén cinc-cents milions de persones, i sis que atenen més de dos mil milions cadascun, tenim moltes oportunitats per oferir a la nostra missió”, destaca Sundar Pichai, CEO d'Alphabet i Google.

Per la seva banda, Ruth Porat, CFO d'Alphabet i Google, considera que els resultats "reflecteixen la resiliència contínua a Cerca, amb una acceleració del creixement dels ingressos tant a Cerca com a YouTube, així com l'impuls al núvol".

"Continuem invertint pel creixement, mentre prioritzem els nostres esforços per redissenyar de manera duradora la nostra base de costos a tota l'empresa i crear capacitat per oferir valor sostenible a llarg termini", afegeix.

Els ingressos procedents de Google Cloud van pujar fins als 8.031 milions, des dels 6.276 milions que la companyia va presentar fa un any, mentre que el consens esperava que es quedessin als 7.870 milions de dòlars. A més, la publicitat de Youtube va aportar 7.665 milions, per sobre dels 7.340 milions de fa un any i també dels 7.430 estimats pel consens.

Així mateix, els costos d'adquisició de trànsit (TAC, per les inicials en anglès), van pujar fins als 12.537 milions, per sobre dels 12.370 que esperava el consens d'analistes.

Alphabet va destacar que "la gran majoria dels treballadors afectats per la reducció" de la plantilla ja no estan inclosos al personal, que es va situar al final del trimestre en els 181.798 treballadors, i espera que "la majoria dels treballadors restants afectats ja no siguin part de la plantilla a finals del 2023".

"El gener del 2023, vam anunciar una reducció de la nostra força laboral i, com a resultat, vam registrar indemnitzacions per acomiadament i càrrecs relacionats de 2.000 milions de dòlars per als sis mesos que van acabar el 30 de juny del 2023", destaca la companyia.

Noticias relacionadas

contador