ep archivo   el presidente y ceo de almirall carlos gallardo
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

Almirall va guanyar 15,4 milions d'euros al primer semestre, un 28,3% més que els 12 milions del mateix període del 2023. Els ingressos totals van créixer un 7%, fins als 500,1 milions i les vendes netes van sumar 497,2 milions, un 6,7% més enfront dels 466,1 milions del primer semestre de l'any passat.

  • 8,59€
  • -0,29%

L'EBITDA va arribar als 104,5 milions, xifra que suposa un augment del 3,2% interanual, impulsat pel creixement més gran de les vendes. El marge brut va ser del 65,1%. Les vendes de Dermatologia a Europa van augmentar un 19,9%, fins als 233 milions.

"En base d'aquests bons resultats, en línia amb les expectatives, Almirall ha reiterat les estimacions per al 2024, amb un creixement de les vendes netes d'un sol dígit i un EBITDA entre 175 i 190 milions d'euros", ha indicat la companyia en un comunicat publicat aquest dilluns.

AVANÇOS D'EBGLYSS

Almirall ha dit que el llançament del seu fàrmac Ebglyss (dermatitis atòpica) continua avançant segons previsions per al 2024. Així, ha precisat que, passats 6 mesos des del seu llançament a Alemanya, ja ha generat 11 milions de vendes netes al primer semestre del 2024 (7 milions al segon trimestre).

La companyia ha afegit que el producte ha incrementat la seva quota de mercat durant el període, augmentant-ne la visibilitat i rebent comentaris positius dels professionals de la salut i els seus pacients.

"Almirall segueix invertint significativament a donar suport al llançament d'Ebglyss, considerant ara els recents llançaments a Noruega i al Regne Unit, on ha rebut la recomanació del NICE (National Institute for Health and Care Excellence), que destaca la rendibilitat del tractament. La companyia espera llançar-ho a altres mercats europeus com Àustria, Dinamarca i Espanya durant la segona meitat de l'any 2024", ha precisat.

Per la seva banda, el seu fàrmac Ilumetri, per al tractament de la psoriasi, segueix registrant resultats "molt positius" amb unes vendes de 100,5 milions al primer semestre, xifra que suposa un augment interanual del 25%, ha anunciat la farmacèutica. Almirall afirma que Ilumetri ha consolidat la seva posició dins de la classe líder dels tractaments de la psoriasi (Anti-IL 23) i està en camí d'assolir el pic de vendes de 250 milions.

Així mateix, la companyia ha subratllat que la recent aprovació de Klisyri per l'FDA per a l'extensió de la seva àrea de tractament del cuir cabellut i la cara (de 25 cm2 a 100 cm2) ha augmentat el potencial d'aquest producte ateses les necessitats de tractament dels dermatòlegs i la creixent prevalença de la queratosi actínica en una població envellida.

“El nostre sòlid exercici empresarial reforça la nostra confiança en aconseguir les estimacions financeres per al 2024 i continuar sumant per assolir la nostra ambició de liderar la dermatologia mèdica, arribant a més pacients i a la comunitat mèdica amb tractaments rellevants i que marquin la diferència. La bona evolució del negoci de dermatologia a Europa continua sent impulsada pel creixement dels nostres productes biològics, destacant-ne Ilumetri i les vendes inicials d'Ebglyss. Juntament amb el creixement continu de productes com Klisyri i Wynzora, comptem amb una base sòlida que consolida el nostre lideratge. Continuem invertint significativament en R+D per avançar la nostre pipeline en les seves etapes tant primerenques com avançades. El rendiment empresarial, la capacitat científica, la cartera de productes i les col·laboracions amb la comunitat dermatològica són els pilars que asseguren un creixement sostingut al futur”, ha declarat Carlos Gallardo, president i CEO d'Almirall.

Noticias relacionadas

contador