ep el centro de id de almirall en sant feliu de llobregat
ALMIRALL - Archivo

Almirall (-6%) preveu aconseguir un resultat brut d'explotació (Ebitda) d'entre 260 i 280 milions d'euros en 2020, inferior al que va assolir al 2019, quan es va situar en 304,2 milions d'euros, un 45% superior al que va registrar al 2018, segons ha informat aquest dilluns a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

  • 8,82€
  • 1,91%

La companyia va obtenir un benefici net de 106 milions d'euros al 2019, la qual cosa suposa un increment del 36% respecte a l'any anterior, al mateix temps que va elevar un 54% el seu resultat net normalitzat, fins a 136,1 milions d'euros.

Les vendes netes d'Almirall es van situar en 853,1 milions al 2019, un 12% més que fa un any, mentre que els ingressos totals de la companyia van avançar també un 12%, fins a sumar 908,4 milions d'euros.

De cara a enguany, la companyia preveu un creixement d'un dígit baix a mitjà a les vendes netes.

D'altra banda, Almirall preveu presentar la sol·licitud de registre a NMPA en 2023 per a Seysara (sareciclina), un antibiòtic oral derivat de tetraciclina per al tractament de les lesions inflamatòries de l'acne vulgaris de moderat a greu.

Almirall té els drets de comercialització d'aquest medicament per als Estats Units, i el desenvoluparà per a acne a la Xina sota l'acord de llicència amb Paratek Pharmaceuticals.

Segons els termes d'aquest acord entre Almirall i Paratek, Almirall serà responsable del desenvolupament, registre i comercialització del producte a la Xina, a canvi de royalties calculats com un percentatge de les vendes netes quan el producte surti al mercat.

Seysara representa el primer producte dermatològic d'Almirall que entrarà i començarà a construir el portfolio estratègic de dermatologia a la Xina, segons ha informat la companyia.

Noticias relacionadas

contador