alibabacb5t1

Alibaba ha caigut amb força aquest dijous a Wall Street (-9,14%) després d'haver presentat els seus resultats corresponents al tercer trimestre, durant el qual ha guanyat 27.700 milions de iuans (3.800 milions de dòlars), per sota de les previsions del consens. A més, el fet que hagi frenat l'escissió del negoci al núvol tampoc ha agradat al mercat. Les pèrdues s'han estès aquest divendres a la cotització al mercat asiàtic, on s'ha deixat un 10% a Hong Kong.

El consens d'analistes augurava un benefici de 29.700 milions de iuans, que la companyia ha incomplert. Tot i això, a la partida d'ingressos ha superat les estimacions, en collir 224.790 milions de iuans (31.000 milions de dòlars), enfront dels 224.300 milions de iuans projectats pel mercat.

A més d'aquestes xifres, a l'informe de resultats el gegant xinès del comerç electrònic ha anunciat que ja no procedirà amb l'escissió de Cloud Intelligence Group, el seu braç de computació al núvol que competeix amb Amazon Web Services i Microsoft Azure directament.

Tal com ha explicat, ha decidit frenar l'escissió pels problemes amb les exportacions de xips nord-americans, que han dificultat que les empreses xineses obtinguin subministraments crítics. I és que cal recordar que els EUA van prohibir l'octubre les vendes dels xips H800 i A800 de Nvidia, centrats en intel·ligència artificial avançada.

Segons Alibaba, les restriccions dels Estats Units han "creat incerteses per a les perspectives de Cloud Intelligence Group". Per això, ha remarcat el gegant xinès, "creiem que una escissió total de Cloud Intelligence Group pot no assolir l'efecte desitjat de millora del valor per als accionistes". Al seu lloc, Alibaba se centrarà en desenvolupar un model de creixement sostenible per a la unitat Cloud Intelligence Group "en les circumstàncies fluides".

En qualsevol cas, el CEO Eddie Wu, ha defensat que Alibaba "ha aconseguit un trimestre sòlid, marcat per un impuls i energia renovats en múltiples negocis com a resultat de la nostra reorganització estratègica", i ha remarcat que "a mesura que ens embarquem en una nova fase de desenvolupament, hem definit clarament el nostre enfocament estratègic i les nostres prioritats”.

"Mantindrem una mentalitat emprenedora", ha insistit el directiu, i és que "estem compromesos a invertir per créixer i prendre decisions audaços quan sigui necessari", ha dit. "A través d'un mecanisme de governança organitzacional més flexible, el nostre objectiu és capturar noves oportunitats de l'actual transformació tecnològica de la IA i crear més valor per als nostres clients", ha afegit Wu.

Per part seva, Toby Xu, director financer d'Alibaba, ha dit que el grup ha aconseguit "un trimestre estable amb ingressos que van augmentar un 9% interanual i els ingressos d'operacions i l'Ebitda ajustat van augmentar un 34% i un 18%, respectivament".

Xu ha incidit que, "segons el nostre pla de gestió de capital, estem prioritzant la inversió en tecnologia i innovacions perquè els nostres negocis impulsin un nou creixement. Confiem en els fonaments del nostre negoci i ens complau anunciar la nostra primera distribució anual de dividends per l'any fiscal 2023, amb una suma agregada d'aproximadament 2.500 milions de dòlars, com a part dels nostres esforços continus per millorar el rendiment dels accionistes, a més del programa de recompra d'accions en curs”.

En concret, ha aprovat un dividend en efectiu anual de 0,125 dòlars per acció ordinària o 1 dòlar per acció dipositària dels Estats Units per a l'any fiscal.

Noticias relacionadas

contador