AkzoNobel ha presentat aquest dimecres els resultats del segon trimestre, període durant el qual ha retallat el benefici net pels tancaments de la Xina i la debilitat d'Europa. El fabricant holandès de pintures i revestiments ha reportat guanys de 106 milions d'euros, enfront dels 261 milions recollits al mateix període de l'any anterior.
- 55,16€
- 0,25%
A la nota de resultats la companyia explica que el benefici per acció de les operacions totals va ser de 0,60 euros, per sota dels 1,40 euros de l'any anterior, mentre que el benefici per acció ajustat de les operacions contínues es va situar en 0,84 euros, enfront dels 1,20 euros de fa un any.
A més, l'Ebitda es va reduir un 38% en assolir 292 milions d'euros, quan fa un any va ser de 469 milions. I l'Ebitda ajustat va baixar fins als 337 milions d'euros, enfront dels 419 milions de l'any anterior. Tot i això, els seus ingressos s'han elevat un 14%. En concret, la companyia holandesa ha ingressat 2.853 milions, per sobre dels 2.511 milions que va aconseguir entre l'abril i el juny del 2021. Els ingressos van créixer un 10% a tipus de canvi constant, i els preus van pujar un 16%.
AkzoNobel ha explicat que els seus resultats del segon trimestre s'han vist "clarament afectats" per dues qüestions clau: "Dos mesos d'aturades a la Xina i la reducció d'existències als canals de bricolatge de pintura decorativa a Europa", ha assenyalat el conseller delegat Thierry Vanlancker en un comunicat, afegint que la demanda es va recuperar al juny.
Cal recordar que AkzoNobel havia advertit al mes passat que els seus ingressos operatius trimestrals es veurien afectats en uns 90 milions d'euros pels bloquejos a la Xina i la feble demanda europea de pintures decoratives, cosa que s'ha acabat confirmant dimecres.
Tot i això, de cara al futur la companyia amb seu a Amsterdam ha confirmat les seves ambicions de Grow & Deliver de 2.000 milions d'euros d'Ebitda ajustat per al 2023, i un augment mitjà anual de 50 punts bàsics en la rendibilitat de les vendes durant el període 2021-2023.