ep airbus 20200429084403
EUROPA PRESS

Airbus va registrar unes pèrdues de 481 milions d'euros durant el primer trimestre d'enguany, comparat amb un benefici de 40 milions durant el mateix període de l'exercici anterior, segons ha informat aquest dimecres el consorci aeronàutic, que ha ressaltat que l'entorn del mercat, especialment el d'avions comercials, s'ha vist "molt afectat" per la situació de la Covid-19.

  • 134,36€
  • -0,28%

En aquest sentit, els ingressos consolidats van caure un 15%, fins als 10.631 milions d'euros, la qual cosa reflecteix la "difícil" conjuntura del mercat, que afecta el negoci dels avions comercials amb 40 lliuraments menys que l'any anterior durant aquest període, compensades parcialment per un millor mix i uns tipus de canvi més favorables.

Entre gener i març, el resultat net d'explotació (Ebit) ajustat va ser de 281 milions d'euros, un 49% menys, mentre que l'Ebit declarat consolidat es va situar en 79 milions d'euros, un 56% inferior al d'un any abans, incloent-hi ajustos per un total net de -202 milions d'euros.

"Ens trobem ara enmig de la crisi més greu que hagi conegut mai la indústria aeroespacial. Estem implementant una sèrie de mesures per a garantir el futur d'Airbus. Ens vam posar en marxa molt aviat, reforçant la liquiditat disponible per donar suport a la nostra flexibilitat financera", ha explicat el conseller delegat d'Airbus, Guillaume Faury.

"Estem ajustant les cadències de producció d'avions comercials a la demanda dels clients i ens estem centrant en la contenció de l'efectiu i en l'estructura de costos a més llarg termini, a fi de garantir que puguem tornar a la nostra forma habitual d'operar quan la situació millori", ha afegit.

Noticias relacionadas

contador