- En castellano:Air France-KLM pierde 1.801 millones y prevé "varios años" hasta la recuperación total
El grup Air France-KLM ha registrat unes pèrdues de 1.801 milions d'euros durant el primer trimestre, 1.477 milions més que al mateix període de 2019, pel "fort impacte" del coronavirus i les restriccions de moviment, i ha anticipat que la demanda podria trigar "uns quants anys" a recuperar-se i tornar a nivells pre-crisis.
- 8,11€
- 0,30%
Encara que el grup ha assegurat que va començar l'any en línia amb els objectius del pla estratègic presentat al novembre de 2019, l'acceleració de la crisi de Covid-19 al març va tenir un fort impacte sobre els resultats del primer trimestre. A més, segons ha avançat aquest dijous el grup d'aerolínies franco-alemany, aquesta abrupta caiguda del mes de març es prolongarà fins al segon trimestre amb més impacte en la capacitat.
Els resultats del primer trimestre d'enguany es van veure llastrats per elements excepcionals vinculats al coronavirus, com l'impacte de 455 milions d'euros dels contractes de cobertura de combustible, així com per la depreciació de vuit Boeing 747 (21 milions), i de l'Airbus 380 (25 milions) i pels impostos (173 milions).
L'impacte del Covid-19, sobretot al mes de març, ha provocat que l'aerolínia hagi registrat una caiguda del nombre de passatgers durant el primer trimestre del 20,1%, fins als 18,11 milions.
Per part seva, el grup va registrar uns ingressos de 5.020 milions d'euros, la qual cosa suposa una caiguda del 15,5% respecte al mateix període de l'any anterior, mentre que va registrar un resultat operatiu negatiu de 815 milions d'euros entre gener i març.
AJUDA ESTATAL I PERSPECTIVES DAVANT LA INCERTESA
Moltes aerolínies de tot el món han sol·licitat ajuda estatal en la seva lluita per reduir els costos i preservar liquiditat en resposta a una crisi mundial que ha impactat sobre les companyies aèries a uns nivells sense precedents. Air France-KLM ha rebut 7.000 milions d'euros d'un rescat apadrinat pel Govern francès, al mateix temps que continua en negociacions amb l'holandès per afrontar la crisi.
L'alt nivell d'incertesa sobre la durada de la crisi de Covid-19 i el seu impacte en l'economia mundial ha provocat que el grup retiri les seves projeccions de cara a enguany i no espera que es recuperin els nivells de demanda d'abans de la crisi fins d'aquí a uns quants anys.
A més, ha advertit que l'aixecament progressiu de les restriccions frontereres al 2020 permetrà una lenta represa de la capacitat aquest estiu, encara que amb caigudes de la capacitat durant el segon i tercer trimestre del 95% i 80% respectivament, en comparació amb l'any anterior.