Adolfo Domínguez ha millorat el seu benefici net un 81,5% al primer semestre fiscal (entre març i agost i del 2024), fins als -600.000 euros des dels -3,4 milions d'euros del mateix període del 2023. Les vendes del període van créixer un 8,9%, fins a assolir una facturació de 61,7 milions d'euros, la xifra més elevada des del 2013.
- 4,90€
- -2,04%
L'evolució del resultat net inclou la millora operativa al primer semestre, així com la venda de la botiga del grup de moda a Bilbao, en propietat des del 1997, i que la companyia ha venut després del trasllat a un emplaçament amb més potencial comercial com part de la seva estratègia per reposicionar la seva xarxa cap a localitzacions premium, explica al comunicat de resultats.
Al primer semestre, l'EBITDA de la companyia se situa als 6,1 milions d'euros (+26,3%).
El negoci en línia d'Adolfo Domínguez de moda d'autor creix un 30,4%. La companyia ha dit que el bon exercici de la botiga en línia, present en 28 països, i la seva integració omnicanal amb els punts de venda físics, consolida el comerç electrònic com "una de les principals palanques de creixement".
En concret, Adolfo Domínguez destaca els seus serveis ADN BOX (assistent personal de compres en línia amb IA), ADN RENT (lloguer) i ADN PREMIUM (subscripció). La marca completa la seva presència en línia amb la seva inclusió en marketplaces com About You (26 països), Zalando (8 països), LaRedoute (França), Milleporte (Japó), El Corte Inglés (2 països) i El Palacio de Hierro (Mèxic).
Per mercats, Europa lidera el creixement de la marca i concentra 10 de les 12 noves botigues obertes a l'últim any. Les vendes al continent europeu augmenten un 13,9%, impulsades especialment per Espanya i Portugal, on creixen un 10% i un 25%, respectivament.
"Trimestre a trimestre consolidem el creixement de les vendes, alhora que seguim impulsant la nostra expansió i transformació", explica Antonio Puente, conseller delegat d'Adolfo Domínguez.
La tèxtil compta amb 362 botigues a 26 països de tot el món i una facturació anual de 126,7 milions d'euros (exercici 2023/24).